Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Христов: Временен мост над река Струма при Покровник ще поеме потока от хора и автомобили

Временен мост ще бъде изграден над река Струма край благоевградското село Покровник. Той ще поеме потока от хора и автомобили от близките населени места. Освен това ще позволи спокойното изграждане на новото съоръжение на мястото на разрушения от наводненията през 2021 година Покровнишки мост. Това съобщи Стоян Христов, областен управител на Благоевградска област, който вчера участва в работна среща в МРРБ, организирана по инициатива на заместник-министър Николай Шушков.

„Основният мост трябва да бъде изграден за 390 дни, според договора с фирмата изпълнител. Идеята е временното съоръжение да бъде построено по-бързо, може би за няколко месеца. То ще пропусне пътниците, доставката на газ и вода до съответните населени места и ще позволи изграждането на основния Покровнишки мост“, подчерта областният управител Стоян Христов.

Той допълни, че тепърва ще се преценява дали ще се наложи допълнително финансиране за временния обект и откъде ще се осигурят средствата.

Христов коментира и друг важен проект – изграждането на ГКПП Струмяни-Берово.

„Очаква се подготвителните дейности да приключат до средата на тази година, след което следва да бъдат одобрени от институциите и да се започне подготовката за строителството. Финансирането на същинското строителство се очаква да бъде осигурено на по-късен етап“, допълни той.

Още за двата важни проекта чуйте в интервюто.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Световният пробег на мира премина през Перник

Световният пробег на мира премина през Перник. Участниците в  международната щафета бяха посрещнати от деца-шампиони и заедно с тях пренесоха  огъня  до двора на ОУ „Св. Иван Рилски” и Природо-математическата гимназия "Христо Смирненски". Сред дошлите да посрещнат факела на мира бяха кметът Станислав Владимиров, областният управител Людмил Веселинов и..

публикувано на 04.10.24 в 16:13

Фалшива страница във фейсбук "Абонамент за Благоевград" събира лични данни

Фалшива страница във фейсбук "Абонамент за Благоевград" събира с измама лични данни. В пост на страницата се твърди, че Община Благоевград призовава да си закупите само за 4,12 лв. една от 500-те смарт карти, които предлагат 6 месеца неограничено пътуване в града.  Публикуван е линк, който води към интернет страница с дизайн, имитиращ официалната..

публикувано на 04.10.24 в 15:40

Проверяват резултатите от вътрешните одити на предприятия в Кюстендил

Резултатите от вътрешните одити на две общински предприятия – „Обреден дом“ и „Чистота“, са изпратени на Агенцията за държавна финансова инспекция и прокуратурата, съобщи кметът на Кюстендил Огнян Атанасов. Той посочи, че такива проверки се правят във всички общински предприятия. Атанасов каза още, че вътрешният одит на театъра вече е приключил, а в..

публикувано на 04.10.24 в 13:43

Открит урок по родолюбие в библиотеката

Ученици отбелязаха 112 г. свободен Благоевград в Регионалната библиотека „Д. Талев“. С открит урок и викторина „Аз обичам Благоевград“ в навечерието на  Освобождението на Горна Джумая /5 октомври/ децата се запознаха с интересни факти от историята. Младежите от 12 „а” клас на СУИЧЕ, чийто класен ръководител е историкът Роза Ячкова изнесоха..

публикувано на 04.10.24 в 13:09

Президентът Румен Радев награди двама учени

Двама учени, посветили десетилетия труд на изследвания за Самуилова България, бяха наградени от президента Румен Радев в навечерието на 1010 – годишнината от смъртта на цар Самуил. Членовете на Инициативния комитет за отбелязване на 1010-годишнина от смъртта на цар Самуил бяха поканени на церемонията по награждаване на историците проф. Георги Н...

публикувано на 04.10.24 в 11:53

Концерт на Ансамбъл „Пирин“ и група „Тангра“ в Благоевград

Поради прогноза за неблагоприятни метеорологични условия концертът на Ансамбъл „Пирин“ и група „Тангра“ на 5 октомври ще бъде преместен от пл. „Македония“ в зала „Пейо Яворов“. Той започва от 19.30 часа при вход свободен. Емблемата на Пиринския край и рок легендите ще поднесат специална селекция от своите репертоари като комплимент към жителите и..

публикувано на 04.10.24 в 11:15

Клиентка нападна и удари служителка на куриерска фирма в Перник

Клиентка нападнала и ударила служителка на куриерска фирма в Перник, съобщиха от полицията. Сигнал за възникналия скандал бил подаден вчера около обяд на тел. 112. Полицаи от Първо РУ установили, че между служителка в офиса и недоволна от обслужването гражданка възникнал конфликт, в който се намесила и дъщерята на клиентката. Тя ударила служителката в..

публикувано на 04.10.24 в 10:53