Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Темите в „Булевард Демокрация“ на 8 юли

След като ГЕРБ-СДС не успя да събере подкрепа за правителство на малцинството и миналата седмица парламентът отхвърли проекта на кабинет на номинирания за премиер Росен Желязков, предстои идните дни президентът Румен Радев да обяви кога ще продължи конституционната процедура около съставянето на кабинет. Вторият мандат ще получи Движението за права и свободи. Към момента все още няма индикации в тази посока след срещата в Росенец при почетния председател Ахмед Доган, която играе един вид ролята на катарзис-в публичното пространство това бе означено като „няма връщане назад“.

Политическите процеси с днешна дата коментираме между 15 и 16 часа с политолога и областен председател на „Продължаваме промяната“ Емил Соколов.

И от светската към духовната власт и още един избор-този на патриарх Даниил. Той е един нов исихаст - човек, който се бори със страстите и изкушенията. Това заяви пред БНР Агатополският епископ Йеротей, който беше кандидат за Сливенски митрополит. Къде е сега той и какъв е коментарът му за ситуацията в Българската православна църква, ще разберем след 16 часа.

Шестата божа заповед гласи-„Не убивай!“. За съжаление сме свидетели на пореден случай на престъпването й. 31-годишен бе намушкан в гърдите и издъхна в Слънчев бряг. Нападателят се изправя днес пред съда.

В Международния ден, посветен на парамедиците, от Ива Пехливанска -  председател на Управителния съвет на съюза у нас ще разберем как продължава борбата за статута им и какво е участието им в Спешната помощ през летният сезон по Черноморието.

За финал анонсираме първия Плувен маратон, който се организира в края на седмицата в Царево.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 4 октомври

Темите в предаването: Нова акция на бургаската полиция разкри канабисова ферма, разположена на първия етаж в бл. 282 в к-с „Меден рудник“. Кои са отглеждали наркотиците и колко количество е открито, репортаж на Калина Енчева. Тревожна тенденция-подмладяват очните заболявания у нас. Как новите технологии могат да помогнат на офталмолозите по време на..

публикувано на 04.10.24 в 14:34

Ина Везенкова от Бургас е победител в конкурса за лого на Атанасовското езеро

Ина Везенкова от Бургас е победител в конкурса за лого на Атанасовското езеро. Тя и останалите участници са студенти в НХА. Изборът е направен от над 40 участници, които са се включили с креативни предложения. Журито е било затруднено  и затова реши да даде две трети и две втори места, обясни основният организатор Радостина Ценова от  Българска фондация...

публикувано на 04.10.24 в 12:26

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 4 ОКТОМВРИ:

Смисълът на живота е да вярваш, че най-доброто тепърва предстои. Добро утро в петък, денят ще е такъв какъвто си го направите. Време е за кафе и усмивка. Поздрави от екипа ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -..

публикувано на 04.10.24 в 06:30

Булевард Демокрация на 3-ти октомври

Зърнопроизводителите умуват за евентуални протести, тъй като не са си получили втория транш от украинската помощ, повече след малко. Полицаи откриха нива с канабис за няколко милиона лева. За акцията ви разказваме също в първия час. Във втория коментираме липсата на специализанти по определени медицински специалности. И бургаския филиал на Софийския..

публикувано на 03.10.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 3 ОКТОМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 3 ОКТОМВРИ! Казват, че идеалното утро е да се събудиш, да се протегнеш, да се усмихнеш и да се обърнеш на другата страна, за да заспиш отново… Но аз мога да ви обещая, че и минута не е за пропускане от утрото на 3-ти октомври – златна есен, с къс ръкав по обедните часове. Подреждаме мислите и с..

публикувано на 03.10.24 в 06:58

"Булевард Демокрация" на 2 октомври

Темите в предаването: Родители протестираха заради агресия в клас. Децата им не посещават втора седмица бургаско училище заради проблемен ученик. Действията им подкрепят и учителите от училище „Св. Кирил и Методий“. Семейството на детето твърди, че то е жертва. Всички засегнати страни представя Петя Янакиева. Европейският съюз активира средства от..

публикувано на 02.10.24 в 14:41

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 2 ОКТОМВРИ:

Утрото идва с щастливи мигове, ако започнете деня с радост и благодарност. Усмихната сутрин ви желае екипът ни днес – звукорежисьор е Мариян Райнов, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката „Тема на деня“ - през тази седмица започват..

публикувано на 02.10.24 в 06:30