Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И "Топлофикация – София" е със запорирани сметки

Снимка: БГНЕС

Още едно общинско дружество в София е със запорирани сметки. Това е "Топлофикация - София". Причината е дължимите неизплатени суми към "Булгаргаз".

Това каза общинският съветник Борис Бонев. 

Директорът на "Топлофикация - София" Петър Петров заяви за БНР, че столичани няма да останат без парно заради наложения от "Булгаргаз" запор върху сметките на дружеството.

До края на седмицата трябва да бъде извършено плащане към газовата компания, уточни още той.

Запорът беше наложен заради три просрочени плащания на задълженията на топлофикацията към "Булгаргаз".






По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Наводнение в босненското село Луке, 4 октомври 2024 г.

Най-малко 14 жертви на наводнения и свлачища в Босна и Херцеговина

Най-малко 14 души са загинали при проливни дъждове, наводнения и свлачища в централната и южната част на Босна и Херцеговина. Общината Ябланица е напълно откъсната, тъй като заради наводненията, продължили 24 часа без прекъсване, са унищожени пътищата и жп линии. Тя се намира на около 70 километра югозападно от столицата Сараево. В Ябланица..

публикувано на 04.10.24 в 14:08

Страните от ЕС одобриха допълнителни мита върху китайските електромобили

Страните членки на ЕС подкрепиха предложението на Европейската комисия за налагане на окончателни изравнителни мита върху вноса на електрически превозни средства от Китай, задвижвани с акумулаторна батерия. Това е още една стъпка към приключването на антисубсидийното разследване на ЕК, изтъкват от Брюксел. Регламентът за изпълнение на..

публикувано на 04.10.24 в 13:54

ЕК: Връщането на камионите в страната, в която е регистрирана фирмата, на всеки 8 седмици, влиза в сила автоматично

Говорителят на Европейската комисия Адалбер Янз заяви, че частта за връщането на камионите в страната, в която е регистрирана фирмата, на всеки 8 седмици, влиза в сила автоматично.  Съдът на ЕС отхвърли днес тази част от пакета "Мобилност", известен също като пакета "Макрон": "Това решение се отнася до някои части от пакета "Мобилност",..

публикувано на 04.10.24 в 13:46
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Главчев след КСНС: Има единомислие, институциите работят заедно

Удовлетворен съм, че бе свикан този най-висок формат на събиране, което може да взима решения от подобен род, заяви премиерът Димитър Главчев след извънредното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност: "Всичко премина в дух на единомислие, което е добър знак, че институциите работят заедно по решаването на проблемите на..

публикувано на 04.10.24 в 13:33

Вилис Цуров: Трябва по-широк обществен дeбат за защита на границите ни от бежанци

Трябва да се направи по-широк обществен дeбат за защита на границите от бежанци. На втори етап, може би ускоряване на въоръжаване на армията и на МВР , тъй като знаем, че има процеси, които текат, но те са още в началото.  Това коментира полк. Вилис Цуров, председател на Съюза на офицерите от резерва "Атлантик", за заседанието на..

публикувано на 04.10.24 в 13:28

Разяснителна кампания за опасността от ало измами в Гърция

Гръцката полиция започна разяснителна акция, предимно сред пенсионерите, за рисковете от телефонни измами. Рязко се е увеличил броят на телефонните измами в Гърция, съобщават от полицията. Доверчиви хора, най-честно възрастни, биват убеждавани, че техен роднина е пострадал при катастрофа и дават всички пари и бижута, които имат, на мними..

публикувано на 04.10.24 в 13:05