Над души 20 са задържани при операциите на МВР срещу търговията с гласове

Снимка: БГНЕС

Над 20 са задържаните в цялата страна при операции на МВР срещу купуването на гласове. Това съобщават от вътрешното ведомство. 

В хода на операцията в Пазарджик и Панагюрище е извършено претърсване на къща в Стрелча, обитавана от 68-годишна жена. Разследването е започнало след получен сигнал за предлагане на имотни облаги на хора срещу упражняване на право на глас. При претърсването от дома са иззети множество тетрадки и флаш памети, които съдържат лични данни на лица, разпределени по населени места. Жената е задържана с полицейска мярка за срок от 24 часа.

В рамките на спецоперацията на територията на Разградска област са проверени множество заложни къщи, кредитни институции и търговски обекти. Само в село Осенец служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" са инспектирали 3 офиса за бързи кредити, заложна къща и 3 търговски обекта. На изградените 11 контролно пропускателни пункта, съвместно с екипи на жандармерията са проверени близо 300 превозни средства.

9 души са задържани в рамките на полицейските действия, реализирани на територията на ОД-МВР Добрич, допълват от МВР. В хода на операцията са проверени общо 326 автомобила.

Във Варненско при акцията срещу купуване на гласове са задържани 15 души. Образувани са 3 досъдебни производства. До момента са проверени 11 търговски обекта.

Четири досъдебни производства, три от които за държане на дърва за огрев без необходимите документи за произход, са образувани при специализираната операция в Твърдица, област Сливен. В рамките на акцията се проверяват също търговски обекти и заложни къщи.
По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат над 150 000 бюлетини за вота във Врачанско

Областният управител на Враца Николай Николов изготви предложение до Централната избирателна комисия (ЦИК) за бройката на необходимите книжа за гласуване на 27 октомври. Тиражът за седмите поред парламентарни избори за последните няколко години във Врачанска област е 150 500. Броят е съгласуван с Районната избирателна комисия (РИК), съобщиха от..

публикувано на 04.10.24 в 12:02

126-ма са кандидатите за депутати от област Монтана

81-годишна жена иска да стане народен представител от област Монтана . Най-младият кандидат за депутат е жена на 23 години. 126-ма са кандидатите за народни представители от 12-и многомандатен избирателен район Монтана за извънредните избори на 27 октомври. 20 партии и 8 коалиции са предложили своите кандидати. Сред тях най-младият е жена на 23..

публикувано на 04.10.24 в 10:35

Арести при спецоперация на полицията в Горна Оряховица

Полицията в Горна Оряховица задържа четирима души за кражби при специализирана полицейска операция тази сутрин срещу конвенционалната престъпност и срещу купуването на гласове за изборите. Започна и така нареченото "профилактиране" на криминалния контингент, за който на предишни избори е имало сигнали за изборна търговия. Кварталите..

публикувано на 04.10.24 в 10:03
Полицията в Кърджали провежда акция срещу купуването на гласове

Полицията провежда акция за търговия с гласове в Кърджали

Специализирана полицейска акция за търговия с гласове се провежда в Кърджали. До момента има един сигнал по който се работи. Тази сутрин полицията се насочи към ромската махала в областния град.  По-рано пред сградата на ОДМВР Кърджали  началникът на Охранителна Полиция комисар Атанас Чотров даде подробности пред журналисти.  "Обект на..

публикувано на 04.10.24 в 09:52
Община Стара Загора

Четирима столетници с право на глас в община Стара Загора

Подготовката за изборите на 27 октомври протича спокойно към този момент в Стара Загора, съобщи секретарят на местната администрация Николай Диков. По предварителни избирателни списъци хората, които ще имат право да упражнят вота си са около 140 хиляди. Четирима са столетниците в общината, които ще могат да гласуват – двама мъже и две..

публикувано на 04.10.24 в 08:30

399 783 бюлетини ще бъдат отпечатани за Бургаски район

399 783 броя бюлетини ще бъдат отпечатани за изборите на 27 октомври във Втори изборен район – Бургас, съобщава Районната избирателна комисия, която одобри тиража и графичния файл с предпечата й. Комисията потвърждава, че графичният вид на хартиената бюлетина съответства на регистрираните политически партии и коалиции за вота. След като..

публикувано на 04.10.24 в 08:23

81-годишна жена иска да стане народен представител от област Монтана

81-годишна жена иска да стане народен представител от област Монтана. Най-младият кандидат за депутат е жена на 23 години. 126 са кандидатите за народни представители от 12-и многомандатен избирателен район Монтана за извънредните избори на 27 октомври. 20 партии и 8 коалиции са предложили своите кандидати. Сред тях най-младият е жена на..

публикувано на 03.10.24 в 19:44
Снимката е илюстративна, архив.

Операции на МВР срещу купуването на гласове на различни места в страната

20 души са задържани днес при операции на МВР срещу купуването на гласове на различни места в страната. От МВР уточняват, че служители от Криминална, Икономическа, Охранителна и Пътна полиция на областните дирекции, заедно се екипи на Жандармерията, проверяват частни адреси, търговски обекти и места, за които са събрани данни, че се осъществяват..

публикувано на 03.10.24 в 18:37
Старши комисар Владимир Маринов разяснява подробности за плантацията с канабис.

Полицията задържа мъж за купуване на гласове в Карнобат

Полицията задържа мъж в Карнобат, заподозрян за купуване на гласове. При претърсване у него са намерени лични и дебитни карти, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас ст. комисар Владимир Маринов. Той уточни, че тепърва ще бъдат разпитвани собствениците на картите. Задържаният досега не е имал прояви, свързани с нарушаването на..

публикувано на 03.10.24 в 17:04

Къде има акции на МВР срещу купуването на гласове?

Продължават акциите на МВР срещу купуване на гласове. Днес такива текат на няколко места в страната. 15 задържани при акцията срещу купуването на гласове във Варна и областта Във Варна има задържани. Акцията е започнала през изминалата нощ в квартал "Аспарухово".  От полицията в морския град обясниха, че имат данни за влияние на вота чрез..

публикувано на 03.10.24 в 11:54