Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"

Полиция е иззела в петък документи и от Смолянския драматичен театър „Николай Хайтов“ във връзка с разследването на схемата за източване на средства в Разградския музикален център – това съобщи пред Радио Пловдив директорът му Румен Бечев. Той..

публикувано на 01.10.24 в 13:28

Млад мъж потрошил игрален автомат в Кирково

Игрален автомат е бил повреден от жител на община Кирково.  Около 13,45 часа вчера 29-годишният мъж счупил стъкло на монитор в игрална зала в село Кирково.  По случая в РУ-Кирково е започната проверка за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

публикувано на 01.10.24 в 11:00

Откриха над 1 милион къса контрабандни цигари на МП Капитан Андреево

1 086 400 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при две проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция.  По-голямото количество тютюневи изделия са открити на септември, когато на МП Капитан Андреево пристига влекач с..

публикувано на 01.10.24 в 10:35

Православната църква чества Покров на Пресвета Богородица

Православната църква чества днес празника Покров на Пресвета Богородица. Почита се явяването на Божията Майка в Константинопол през първата половина на 10-ти век. Тогава тя коленичила в храм с молитва, свалила покрова си и го простряла над хората за..

публикувано на 01.10.24 в 10:00

Отлага се тестването на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване

Отлага се тестването на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и оповестяване и на системата BG- Alert, съобщиха от ОДМВР Кърджали. От там уточниха, че причината е съобразяване със ситуацията в Близкия Изток и избягване на..

публикувано на 01.10.24 в 09:40

Слънчево ще бъде времето в първия ден на октомври

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Само над североизточните райони облачността ще е по-често значителна и на отделни места там ще превали дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните..

публикувано на 01.10.24 в 08:43

ЦИК показва бюлетината за вота, правят и демонстрация на машинното гласуване

От Централната избирателна комисия ще представят бюлетината, с която ще се гласува на извънредните парламентарни избори на 27 октомври. Ще бъде направена и демонстрация на машинното гласуване. Във вота за народни представители ще участват 28 партии и..

публикувано на 01.10.24 в 08:30

Ограничават изпреварването по пътя за Маказа с разделителни колчета

Разделителни колчета ще бъдат поставени на две места по главния път за Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Маказа“ - път I-V. Това съобщи пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дечев.  По..

публикувано на 01.10.24 в 10:05

Николай Дачев: " За една седмица има 1680 клипа за превишена скорост, 114 глоби с административни нарушения и 624 глоби с фиш"

От началото на тази година по пътищата в региона са загинали осем души, при десет за същия период на м.г. 134 са тежките пътнотранспортни произшествия, като при тях са пострадали 182-ма души.  Осем са тежките пътни произшествия в област Кърджали, като при..

публикувано на 30.09.24 в 17:22

Българите се чувстват най-застрашени от наводненията

Наводненията са извънредната ситуация, от която българите се чувстват най-застрашени в целия Европейски съюз, според оповестено проучване на Евробарометър. То е посветено на информираността на хората от ЕС за опасността от бедствия и подготовката за тях...

публикувано на 30.09.24 в 17:05

Откриха учебната година във Второ Българско неделно училище “Св. Иван Рилски” в гр. Комотини

Първият звънец удари и за учениците от Второ Българско неделно училище  “Св. Иван Рилски” в гр. Комотини. С много усмивки  36 деца прекрачиха прага и забързаха към своите чинове. От името на Община Хасково и лично от кмета г-н Станислав Дечев, пожелания..

публикувано на 30.09.24 в 16:34

В неделя най-силно духа в Кърджали, най-много валя в Крумовград

С 20 метра в секунда е духал вятърът в Кърджали по време на неделния следобед, когато имаше обявен оранжев код за вятър и дъжд. Валежите в областния център са били сравнително слаби - едва осем литра на квадратен метър. В региона обаче оранжевият..

публикувано на 30.09.24 в 16:04

В Смолян започна 13-то издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика "Забранено за възрастни

В Смолян днес се откри 13-то издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика "Забранено за възрастни“. Той ще продължи до 4 октомври.  "Фестивалната програма съдържа 11 спектакъла от четири страни. От България, Испания, Бразилия и..

публикувано на 30.09.24 в 16:02

Ще тестват националната система за ранно предупреждение и оповестяване BG-Alert

На 1 октомври от 11 часа ще бъдат задействани двете системи с цел проверка на техническото им състояние.  По време на тестването, чрез акустичните устройства на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО), ще бъде излъчен..

публикувано на 30.09.24 в 15:48

Българите от Ливан ще се приберат с правителствения ни самолет

Правителственият самолет е излетял, за да прибере българите от Ливан, научи БНР. Това е част от плана за поетапна евакуация по въздух на сънародниците ни, които искат да напуснат Бейрут. Първо ще бъдат евакуирани майки с деца и възрастни хора. Държавата..

публикувано на 30.09.24 в 15:34

Момчилградчанин е задържан с наркотик

Момчилградчанин е задържан с наркотик, след като полицейски служители спрели за проверка в Момчилград 27-годишен, у когото открили стъклено флаконче с около 20 мл течност. При направен тест веществото реагирало на канабис. Наркотикът е иззет, притежателят..

публикувано на 30.09.24 в 15:00

В сектора на търговията на дребно очакват покачване на цените

Предприемачите в сектора на търговията на дребно очакват известно покачване на цените през следващите три месеца. Това е отговорът им в бизнес анкетата за септември, направена от Националния статистически институт. Общият показател на бизнес климата се..

публикувано на 30.09.24 в 13:40

Народно веселие, концерти и футболен турнир на празника Сеид баба

И тази година община Крумовград отбелязва Деня на общината с двудневен есенен панаир "Сеид баба" на градския площад. Празникът от векове събира млади и стари и е част от културния календар на общината.  "....ние вече сме подготвили и публикували..

публикувано на 30.09.24 в 12:34

Д-р Павел Хаджиев: Млади хора постъпват при нас направо с инфаркт

Повечето хора в Европейския регион на СЗО консумират твърде много сол и повече от един на всеки трима възрастни на възраст 30-79 години има хипертония.  Сърдечносъдовите заболявания са преобладаващата причина за инвалидност и преждевременна..

публикувано на 30.09.24 в 11:37

Хасковските полицаи предотвратиха ало измама за 16 000 лева

В полицейското управление в Хасково е подаден сигнал, че мъж, представил се за лекар позвънил на стационарния телефон на 85-годишна хасковлийка. По схемата, че неин роднина се нуждае от спешна операции на краката, мнимият доктор й поискал парични..

публикувано на 30.09.24 в 11:09