Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С нулево равенство Арда и ЦСКА 1948 поддържат интригата за 7-мото място

Снимка: фейсбук ПФК Арда

Арда (Кърджали) направи равенство 0:0 пред собствена публика срещу ЦСКА 1948 в мач от 34-ия кръг в Първа лига, за разпределение на позициите между седма и десета. 

В третата минута Борислав Цонев шутира от границата на наказателното поле, но вратарят на гостите Петър Маринов изби. Две минути след това Цонев пробва късмета си с изстрел от пряк свободен удар, но топката се отби в стената.

След близо четвърт час игра Деян Лозев центрира в наказателното поле на "червените", където Борис Тютюков би неточно с глава. В 25-ата минута Радослав Кирилов проби към наказателното поле на домакините, но шутира в ръцете на Анатолий Господинов. В 31-ата минута Борис Тютюков, който би встрани от лявата греда на вратата, пазена от Петър Маринов.  

Втората част започна без интересни голови ситуации, а в 68-ата минута Педриньо отправи изненадващ удар към вратата на Арда, а кълбото се отби в левия страничен стълб. Няколко секунди по-късно Талис изпробва мерника си от дистанция, но топката излезе в корнер. Точно 15 минути преди края на редовното време на мача Тонислав Йорданов опита да изненада Маринов с далечен шут в 75-ата минута, но топката излезе в аут. В 78-ата минута Педриньо би от фаул, но кълбото срещна напречната греда. 

След това равенство двата отбора запазват шансове за класиране на бараж за Лигата на конференциите. Арда има 45 точки, докато столичани са с точка повече от днешния си противник на седмото място във временното класиране.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Крумовград посреща ЦСКА 1948, Арда е домакин на Берое в първите мачове на XI кръг

Три мача ще дадат началото на XI кръг в Първа лига в петък. От 15:00 часа Крумовград посреща ЦСКА 1948, от 17:30 Арда е домакин на Берое, а от 20:00 часа Славия и Черно море ще премерят сили на стадион "Александър Шаламанов" в столицата. Именно двубоят в "Овча купел" ще привлече най-много погледи. "Белите" се намират в много тежка ситуация и са в серия..

публикувано на 04.10.24 в 08:56

Откриха многофункционална спортна площадка в Кърджали

Нова многофункционална спортна площадка бе открита официално днес  в кв. Възрожденци. Сред гостите бе и министърът на спорта Георги Глушков:  "Щастлив съм да бъда днес с вас и да мога да споделя вашата радост и ентусиазъм във връзка с вашата нова придобивка. Днес всички деца, а дори  и родители ще имат възможността да се докоснат до..

публикувано на 03.10.24 в 14:13

Арда излиза срещу Берое на собствен терен

Утре, 4 октомври на Арена Арда ще се играе срещата от 11-ти кръг на ефбет лига между отборите на Арда и Берое. Двубоят е с начален час 17:30 часа. От днес започват и продажбите на билети, които могат да се закупят и в деня на мача. Наскоро Арда падна от Левски в труден мач с 1:2. Досега отборът има равен бр загуби и победи над Левски и засега е шеста..

публикувано на 03.10.24 в 10:21

РК "Спорт и здраве" от Кърджали печели на Балканска спартакиада

Пореден  международен успех  на Р аботнически клуб  „Спорт и  здраве” в Кърджали. На провелата се в черногорския град Будва,  Балканска  международна работническа спартакиада нашите  спортисти завоюваха редица първи, втори и трети места, с което  наредиха Б ългарската работническа федерация  „Спорт и здраве”  на първо..

публикувано на 02.10.24 в 13:54
Григор Димитров

Изтеглен е жребият за основната схема на тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Шанхай

Изтеглен е жребият за основната схема на предпоследния за година тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Шанхай. Роденият в Хасково Григор Димитров е поставен девети  и започва директно от втория кръг.  При успех, в следващия кръг Димитров ще се изправи най-вероятно срещу номер 20 Алексей Попирин от Австралия. А в четвъртия кръг е възможен сблъсък с..

публикувано на 30.09.24 в 14:20

Левски победи Арда с 2:1

Дебютният гол на венецуелския защитник Кристиан Макун донесе победата на Левски с 2:1 при домакинството на Арда в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Успехът остави столичани на първото място в класирането с 25 точки, с три повече от втория Лудогорец, който има два мача по-малко. Другият гол за победата бе дело на тарана Александър Колев от дузпа, а за Арда..

публикувано на 29.09.24 в 21:06

Арда гостува на Левски на "Герена"

От 18.45 днес Левски посреща Арда на „Герена“ в мач от 10-ия кръг на футболната Първа лига.. Срещата на стадион "Георги Аспарухов" ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на БНР. „Сините“ се завръщат на стадион „Георги Аспарухов“ за двубой от първенството след повече от месец чакане – за последно тимът на Станислав Генчев победи Хебър с..

публикувано на 29.09.24 в 09:31