Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На тържествена церемония 21 гимназисти получиха езикови сертификати по английски език

Осем възпитаници на ЕГ „Христо Ботев“ са с най-високото ниво - С2 за владеене на английски език

В ЕГ „Христо Ботев“ се проведе тържествено връчване на сертификатите от престижния Кеймбридж изпит. Възпитаниците на гимназията се явиха на CAE и въпреки тежестта на нивото се справиха повече от отлично, съобщават от администрацията на езиковата гимназия.

От 21 ученици – 8 са с най-високото ниво на владеене на английски език - С2, което е показателно за тяхната подготовка, труд и мотивация. Останалите постигнаха ниво С1, резултат, който е чакан и желан след дългогодишното им обучение по английски език в гимназията, подготвяни от госпожа Антония Борисова и госпожа Петя Илиевска.

На церемонията присъстваха представители на Регионалния инспекторат по образованието, ръководството на гимназията, гости, родители и учители.

ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали е отворен изпитен център по английски език в продължение на над петнадесет години. Над 300 ученици са положили сертификатния изпит на Кеймбридж и са утвърдили името на гимназията, като отличник в подготовката и обучението по английски език.Дипломите за владеене на английски език отварят врати, градят мостове, прекрачват граници и правят нашите младежи и девойки успешни хора както в страната, така и в чужбина.


По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Удължиха крайния срок за участие в конкурса за цигулари "Проф. Недялка Симеонова" в Хасково

Община Хасково удължава срока за подаване на документи за участие в Международния конкурс за цигулари „Проф. Недялка Симеонова“ Хасково 2024.  До 8 октомври 2024 г. (включително) могат да бъдат изпращани документи за участие на адрес: Хасково 6300, Община Хасково, пл. „Общински“ 1, Дирекция „Хуманитарни дейности и обслужване на населението“..

публикувано на 04.10.24 в 16:06
Димитър Главчев

Партиите ще получат предварително проекта за бюджет, увери премиерът

Служебният премиер Димитър Главчев обяви, че страната ни получава своевременна информация от партньорските служби за развитието на конфликта в Близкия изток, благодарение на което е извършена навременната евакуация на български граждани от Бейрут с правителствения самолет. Българските граждани трябва да бъдат спокойни, предприемат се всички необходими..

публикувано на 04.10.24 в 15:39
Президентът Румен Радев

Президентът: Няма пряка опасност за страната към момента

Към момента няма пряка заплаха за страната. Това заяви президентът Румен Радев след края на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.  "Консултативният съвет обсъди рязкото влошаване на средата за сигурност в региона на Близкия изток и произтичащите от това рискове за България и готовността на страната ни за тяхното преодоляване. След..

публикувано на 04.10.24 в 15:31

Камбанарията в парк Ямача в Хасково ще засияе в зелено в подкрепа на донорството

Община Хасково за поредна година подкрепя инициативата на Съвета на Европа за провеждане на Европейски ден на донорството и трансплантацията на органи. На 5 октомври, събота, Камбанарията в парк Ямача ще бъде осветена в зелено в знак на солидарност и подкрепа на донорството и донорите. Целта е да се насочи общественото внимание към каузата..

публикувано на 04.10.24 в 15:08

Полицията провери 17 обекта и състави 6 протокола в акцията срещу купения вот

Шестима са с предупреждение да не оказват неправомерно влияние в полза на определена политическа партия. Предупрежденията са част от резултатите от мащабната специализирана полицейска операция, която се провежда днес на територията на област Кърджали срещу купуването на гласове. В нея участват всички звена на Областната дирекция на вътрешните работи...

публикувано на 04.10.24 в 15:03

Според социологическо проучване шест партии влизат в новия парламент

Шест партии влизат в 51-вото Народно събрание, а "Продължаваме Промяната-Демократична България" и "Възраждане" ще си оспорват второто място. Това показва национално проучване, реализирано съвместно от bTV и "Маркет Линкс", проведено сред 1011 пълнолетни в страната в периода 25 септември - 1 октомври. Лидерското място е за ГЕРБ-СДС с малко над 23%. За..

публикувано на 04.10.24 в 12:46

Има леко завишен интерес към ваксините срещу Ковид и коклюш в Кърджали

Леко завишаване на интереса за поставяне на противоковидни ваксини отчитат в Регионалната здравна инспекция в Кърджали. Там могат да поставят и противогрипна ваксина, ако пациент пожелае, но тя трябва да е предварително закупена от него. Това уточни директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев. "Хубаво е сега, в тези месеци да се постави, цзащото тя изисква..

публикувано на 04.10.24 в 11:48