Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туристи прекратяват почивки в Гърция заради лошо време

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лошото време в Гърция принуждава туристите да прекратят по-рано почивките си, казаха хотелиери преди очакваната дъждовна седмица със силни ветрове.

С 10 градуса ще спаднат температурите в страната до края на днешния ден, сочат прогнозите на синоптиците. Силни ветрове и дъждове обхващат постепенно Егейско море. В Йонийско море се очаква силата на вятъра да достигне до 9-а степен по скалата на Бофорт, което ще се отрази  на трафика на фериботи. Лошото време засегна островите и много от туристите прекъсват почивката си, казаха хотелиерите.

В Северна Гърция прогнозират градушки на места за следващите три дни.

Днес  от рано сутрин плажовете в Северна Гърция са пълни с туристи, които използват последните часове  с хубаво време.

Поради засилване на вятъра Гражданска защита издаде предупреждение за висок риск от пожари в областите Атика, Пелопонес и част от Северна Гърция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Походът на тракийци пред Пантеона край Маджарово

Потомци на тракийци преминаха в поход по стъпките на мъчениците от 1913 г.

По стъпките на тракийските мъченици от 1913 година преминаха потомци на тракийски бежанци от цялата страна. Походът е традиционен, провежда се в края на септември всяка година. Той се организира от  Фондация ”Доктор Димитър Щерев” с ръководител професор Атанас Щерев от София в координация с Яни Янев - председател на Българския съюз на тракийските..

публикувано на 04.10.24 в 12:38
Георги Димитров

Ученик от Паисий участва в международно състезание по английски

Петнадесетгодишният Георги Димитров от Кърджали ще участва в престижното международно състезание по английски Kangaroo Global Linguistics. Той е един от четиримата български ученици, успешно преминали втория кръг на надпреварата, класирани за големия финал в Солун, Гърция. Ученикът от СУ "Отец Паисий" Кърджали ще има възможност да покаже знанията си..

публикувано на 04.10.24 в 12:23
Снимката е илюстративна, архив

Скандал между двама в Кърджали прерасна в сбиване с пистолет и нож

Двама са задържани за хулигански действия в Кърджали, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. В полунощ на 3 октомври зад заведение възникнал скандал между мъже на 25 г. и 34 г. Разправията прераснала в сбиване. По-младият произвел изстрел във въздуха с газов пистолет, а по-възрастният нанесъл порезни рани с нож на опонента си...

публикувано на 04.10.24 в 12:03

Неучебен ден за учениците от Крумовград за празника на общината

В петък, 4-и октомври учениците на територията на община Крумовград няма да учат.  Това съобщиха от общинската администрация.  Със заповед на кмета Себихан Мехмед денят е обявен за неучебен в училищата , с изключение на детските градини в град Крумовград. Поводът е започващият традиционен есенен фестивал "Сеид Баба".   Програмата в петъчния ден..

публикувано на 03.10.24 в 13:54

В Гърбище и Срънско се проведоха мевлиди за здраве

Традиционни мевлиди за здраве и плодородие се проведоха в ардинските села Гърбище и Срънско. На религиозните събития присъства и кметът на Ардино Изет Шабан представители на ръководството на общинската администрация. В Гърбище местни духовници четоха айети, а гостите бяха нагостени с три казана пилаф и един казан дроб-чорба, приготвени от..

публикувано на 29.09.24 в 15:20
В Татул се проведе мевлид

С мевлид в Татул и мае в Гургулица продължиха есенните празници в Момчилградско

Есенните празници на мюсюлманите в община Момчилград продължиха днес с мевлид в село Татул и есенно мае в Гургулица. В Татул десетки жители и гости на общината присъстваха на традиционния мевлид за здраве и берекет. Проявата посети и кметът Илкнур Зяким, заедно с ръководството на общинската администрация. Също днес управленският екип на..

публикувано на 29.09.24 в 14:35

Българите живеят по-дълго от гражданите на другите страни от Евросъюза

По данни на европейската статистика българите живеят по-дълго и в добро здраве в сравнение с гражданите на останалите страни-членки на Европейския съюз. България изпреварва с повече от 4 години средните нива за Евросъюза на фона на най-ниската очаквана продължителност на живот и дълго нерешените проблеми в здравеопазването у нас. България се класира..

публикувано на 28.09.24 в 11:40