Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заключителен концерт на майсторския клас на Вики Алмазиду

| обновено на 28.06.23 в 17:27

Българското национално радио и Нов български университет Ви канят на заключителния концерт на майсторския клас на международно известната джаз певица Вики Алмазиду.

Концертът ще се състои на 05.07.2023 г. в Първо студио на БНР. На сцената ще застанат най-добре представилите се участници и музикантите: Юлиан Янев, Илия Лазаров и Николай Костадинов – пиано и синтезатор, Арнау Гарофе – сакосфон, Тодор Бакърджиев - тромпет, Хулиян Гарвайо – тромбон, Боян Манолов– бас китара и Александър Иванов – ударни.

Майсторският клас на Вики Алмазиду се провежда от 23.06 до 05.07 в Нов български университет. Класът е предназначен за млади джаз изпълнители, създаден от Нов български университет, легендарния Милчо Левиев и Алмазиду преди повече от 20 години. След като Маестро Левиев ни напусна, НБУ и Вики Алмазиду продължават неговото значимо дело, предоставяйки възможност на младите изпълнители от България и чужбина да се обучават в тънкостите на джаз изкуството. Гост-музикант и преподавател на тазгодишното издание ще бъде известният бас китарист Йотис Кьорцоглу от Гърция. Темата на майсторския клас е „Филмовата музика“.

По време на заключителния концерт Вики Алмаизду ще предостави на младите джаз певици, различни сценични костюми, с които звездата на джаз музиката е пяла по време на дългогодишната си кариера.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ.

Билети за концерта може да намерите в мрежата на Ивентим, както и в деня на концерта на място в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4) след 16:30 часа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Енигматични символи" в концерта на Симфоничния оркестър на БНР

С „Празнична музика“ от Васил Казанджиев Симфоничният оркестър на БНР ще открие концерта на 18 октомври от 19 часа в зала „България“ и ще отбележи 90-годишнината от рождението на големия ни композитор, диригент и педагог. Казанджиев е един от ярките личности, който успява да изгради свой стил и се утвърждава като един от съвременните..

публикувано на 03.10.24 в 16:55

Българското национално радио обявява прослушване за попълване състава на Вокална група "Радиодеца"

Вокална група Радиодеца търси момичета и момчета на възраст от 6 до 8 години. Прослушването ще се състои на 25-ти октомври в зала 31 на БНР с диригента на състава Илина Тодорова и продуцента Десислава Костантинова. Желаещите участници трябва да подготвят две песни по избор. Необходимо е предварително да запишете детето на информация в..

публикувано на 03.10.24 в 14:30

Два емблематични хорови състава в откриващия концерт на новия сезон на Народния оркестър

С концерта „Вокално-инструментални картини“ Оркестърът за народна музика на БНР открива своя 72-ри творчески сезон на 17 октомври от 19 часа в Първо студио на Радиото. Специални гости в програмата ще бъдат два от най-авторитетните хорови състава – хорът на ФА „Тракия“ , ръководен от Цонка Димитрова, и хор „Ваня Монева“ под диригентството на..

публикувано на 26.09.24 в 17:43

Концерт на клавирно трио

На 30 септември от 19:00 часа в Първо студио на БНР ще се състои концерт на трио в състав Лидия Радионова-Кантарджиева /цигулка/, Магдалена Далчева /виолончело/ и Рада Чомакова /пиано/. Програмата включва Трио, оп. 108 от Филип Шервенка и Клавирно трио от Йоханес Брамс. Ето какво споделя Магдалена Далчева за състава: „ Триото е създадено в..

публикувано на 25.09.24 в 14:07

Симфоничният оркестър на БНР открива новия си концертен сезон

След големия фурор на 18 септември в Софийската опера и балет, където Радиосимфониците изнесоха специален концерт по случай Деня на Независимостта на България, те продължават със същата енергия да подготвят програмата за откриването на творческия си сезон. На 27 септември от 19 часа в зала „България“ ще представят сюита за гъдулка и..

публикувано на 20.09.24 в 17:31