Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаквайте тази неделя в "Градус"

Нарочно изчаках да мине седмица. 
Знам , че много хора ще се обидят и даже ще ме заклеймят, че не съм достатъчно патриот, защото бъркам в раната от загубата на Кубрат Пулев срещу Кличко. Нека. Мисля, че като един от близо двата милиона българи, които преболедуваха този мач, имам право да кажа, каквото мисля.
Кобрата изгуби мача и го изгуби категорично. И докато падаше в нокдауни, падахме и всички ние, и ни болеше заедно с него, макар и само сърцето! Мачът свърши. Респект към Кубрат, че имаше смелостта да опита! Дотук добре. 
После се подхвана една патриотарска истерия: мафия!; допинг!; моралният победител бил Кобрата!; мамата!; конспирация!; Кличко имал скрити метални пулове в ръкавиците! (според бабите пред входа!); той (Кличкото) щеше да види, ако... и т.н. Щеше, ама не видя.
Бога ми, щраусовата реакция на  много българи пред очевадната истина е поредното доказателство за българския произход на македонците! Защото ние подскочихме, точно както те подскачат пред огледалото на историята!
Жалкото е, че Кубрат се държи по същия начин и нема доблестта да уважи противника. Жалкото е, че наметнал трикольора на рамене, кралят е гол , бит и се самоунижава! Междувременно продължава да "псува" победилия и между ругатните иска реванш, а всяка следваща обида към украинеца го отдалечава с още едно куково лято от нова среща с него!
Мойте уважения, Кубрате, ама стига приказки! Не е срамно, че си изгубил. Срамно е, че си стискаш очите и ругаеш кривата нива, и кривия космос.
Стискам ти палци пак да те видя, пораснал и помъдрял на световния ринг. И пак ще викам за теб заедно с  всички българи. 
Дотогава- със здраве!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Фарсът в Локомотив продължава

Помощник-треньорите на ПФК Локомотив (Пловдив) Атанас Стоилов, Мартин Митев и Никола Солаков излязоха с изявление, в което изразиха пълната си подкрепа към старши треньора на представителния отбор Любослав Пенев. Те обвиниха в лъжа спортния директор в оставка Илко Пиргов, който през миналия уикенд след загубата на "черно-белите" с 0:2 от Крумовград в..

публикувано на 03.10.24 в 18:10
БК

БК "Академик" започва сезона на 7 октомври срещу "Левски"

Националната баскетболна лига  обяви обновената програмата за новия сезон 2024/2025. Промяната се наложи след последователното отказване от участие на носителя на Купата на България "Черноморец" (Бургас) и тима на "Ямбол". Шампионатът ще стартира на 4 октомври (петък) в „Арена Шумен“, където от 18:30 часа домакините от "Шумен" ще посрещнат отбора на..

публикувано на 02.10.24 в 16:48
Никола Попов

Никола Попов ще свири дербито между "Ботев" и "Левски"

Никола Попов ще бъде главен съдия на дербито от 11-ия кръг на Първа лига между "Ботев" (Пловдив) и "Левски". Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е в събота, 5 октомври, от 20:00 часа. Помощници на Попов ще бъдат Мартин Венев и Димитър Димитров, а четвърти арбитър е Васил Минев. На ВАР-а ще са Валентин Железов с асистент Дениз Соколов, а съдийски..

публикувано на 02.10.24 в 09:25
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27

"Ботев" уреди контрола с "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) и "Крумовград" ще изиграят приятелски мач в предстоящата пауза за националните отбори в началото на следващия месец. Контролата между двата тима ще се състои на 12 октомври (събота) от 17:00 часа на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ и ще бъде открита за привърженици. По-рано през сезона двата тима се срещнаха в шампионата,..

публикувано на 30.09.24 в 13:52