Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледа носи в "Звукът на киното" "Наистина любов"

| обновено на 19.12.20 в 08:10

Страхотна музика, страхотно коледно настроение и незабравима емоция предстои тази събота в "Звукът на киното". Ще ви предложим саундтрака от прекрасния коледен филм на Ричард Къртис "Наистина любов"/ "Love Actually".

Действието се развива в днешен Лондон пет седмици преди Коледа и проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични финали в коледната вечер.  

Любовта наистина е навсякъде около нас… Посланието достига лесно до всички ни благодарение таланта на Ричард Къртис, който освен режисьор е и сценарист на лентата, а за силата на внушението безспорно помага съзвездието актьори, сред които Хю Грант, Лиъм Нийсън, Колин Фърт, Ема Томпсън, Кийра Найтли, Роуан Аткинсън, та дори и професионалния модел Клаудия Шифър.

Все повече хора споделят идеята, че живеем в свят, изпълнен с омраза и алчност – но на мен не ми изглежда така – струва ми се, че любовта е навсякъде, казва Ричард Къртис. Това с пълна сила се отнася:
За писателя (Колин Фърт), скрил се в южна Франция да лекува разбитото си сърце, който открива любовта край езерото... 
За жената с удобен брак (Ема Томпсън), която подозира, че съпругът й (Алан Рикман) й се изплъзва... 
За младоженката (Кира Найтли), която не разбира правилно отчуждеността на най-добрия приятел на съпруга си... 

За овдовелия втори баща (Лиам Нийсън), който се опитва да се сближи с доведения си син, когото едва познава... 

За нещастно влюбената (Лора Лини), внезапно получила шанс да бъде с този за когото копнее... 

За застаряващия „всичко видял, но малко запомнил” рок идол (Бил Най), опитващ се да се завърне в края на кариерата си по обичайния си безкомпромисен начин...

Със заразителен смях, с опустошителни последици, с разбити сърца, с дръзки решения, с планирани посегателства, с неудържимо въодушевление, със завладяващ възторг – неочаквана, нежелана, необяснима, грубовата, ненадмината – любовта наистина е навсякъде около нас.

"Наистина любов" има две номинации за Златен глобус за 2004 година, Награда BAFTA (за Бил Най) и две номинации за BAFTA 2004 (най-добър британски филм и за Ема Томпсън).
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Вход свободен" за животните с любов и доброто около нас

4-ти октомври е денят, в който хиляди природозащитници по цял свят и организации за закрила на животните отбелязват Световния ден за защита на животните. Началото му е поставено през далечната 1931 г. от участниците в международен конгрес на еколозите, проведен във Флоренция. Организациите за защита на животните използват празника, за да насочат..

публикувано на 04.10.24 в 09:30

Какво се крие зад маските - "Точно днес"

Скандалът, придобил известност като "Разград", се разрасна и сякаш измести останалите на мрачния предизборен терен. Ще става и още по-голям, произнесе се Прокуратурата след задържането на двама обвиняеми директори на културни институции. Фактологията отчита плашеща съзнанието на достойните артистисти злоупотреба с държавни средства,  замесвайки в..

публикувано на 03.10.24 в 17:08

Спектакли с пари и театри "Ден след ден"

Все повече се оказват театрите, замесени в схемата за източване на милиони левове от Министерството на културата през фиктивни договори. Сред най – фрапиращите нарушители се окзва театърът в Пазарджик. В сехамата са замесени също театрите в Благоевград, Плевен, Бургас, освен първоначално известните културни институции в Разград и Смолян. Това става..

публикувано на 03.10.24 в 14:45

Музикално с „Вход свободен“

Гостуват ни младите таланти от Пловдив, група Deatmag. В студиото ще бъдат вокалистката Мариела Йовчева и новият китарист на групата Борис Стоев. Говорим и за начина, по който комуникираме и как това е свързано с нашата нервна система? Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, очаквайте след 14.30 часа. Започваме, след новините в 13 часа. 

публикувано на 03.10.24 в 09:30

"Точно днес" между Близкия Изток, планината и литературата

Четвъртък сутрин тръгваме по стъпките на хората с двигателни проблеми. Тези, които често прекарват ежедневието си между четири стени. Доброволци помагат  на изцяло неподвижни или трудноподвижни хора да изкачват планини, да достигат до различни труднодостъпни за тях кътчета в България. За мисия достъпни природни забележителности говорим с Гергана..

публикувано на 02.10.24 в 16:56