Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Звукът на киното" с вкус на "Шоколад"

| обновено на 18.01.20 в 08:06

Tози "вкусен" филм на Ласе Халстрьом е създаден по едноименния роман на Джоан Харис. Историята, която ни разказва лентата, е само част от гаранцията за успеха на "Шоколад", другата част добавят с участието си звезди като Джони Деп, Жулиет Бинош, Джуди Денч и Алфред Молина. 

"Шоколад" се появява на екран през 2000-та година и събира в актива си "Оскари" 2001 за най-добър филм, най-добра актриса и най-добра актриса в поддържаша роля.

Тази събота ви предлагаме музиката от филма, за да чуете как Джони Деп свири на китара. "Шоколад“ е първият филм, в който любимецън на публиката прави това"Това бе първият път, когато наистина свирих. В "Ревльото" само се преструвах. Този път беше истинско и всичко беше заснето на самата снимачна площадка. Преговорих си някои стари вариации и се поупражнявах. Беше ми много приятно."

Музиката от филма "Шоколад" е на Рейчъл Портман.

Сюжет

През 1959г. една мистериозна жена, Виан (ЖУЛИЕТ БИНОШ) се премества заедно с дъщеря си в малко френско селце, където повечето от нещата се ръководят от местния свещеник. Точно срещу църквата тя отваря малка сладкарница, като това съвпада с Великите пости. Изкушението на шоколадовите сладкиши поставя на изпитание местното население, което би трябвало да се въздържа от плътски удоволствия.

А Виан е майсторка и предлага на всеки клиент това, което най-много би му харесало. Разрушаването на местния здрав морал е предизвикателство за кмета (АЛФРЕД МОЛИНА) и той решава по всякакъв начин да изгони проводницата на “вредното” влияние. Точно по това време се появява красивия циганин Рукс (ДЖОНИ ДЕП), който веднага застава на страната на Виан. Двамата организират “Фестивал на шоколада” и окончателно разбиват местните предразсъдъци.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Октомврийски теми с лятно време в "Ден след ден"

С прогноза, но не за октомврийското лято, на което се радваме днес, а за времето след изборите започва следобедната програма на Радио Пловдив на 4-ти октомври. Социологът Добромир Живков говори за последното проучване и това как би изглеждал състава на новия парламент след вота.  Продължаваме и с градски проблеми, свързани с необходимостта от спешни..

публикувано на 04.10.24 в 14:56

"Вход свободен" за животните с любов и доброто около нас

4-ти октомври е денят, в който хиляди природозащитници по цял свят и организации за закрила на животните отбелязват Световния ден за защита на животните. Началото му е поставено през далечната 1931 г. от участниците в международен конгрес на еколозите, проведен във Флоренция. Организациите за защита на животните използват празника, за да насочат..

публикувано на 04.10.24 в 09:30

Какво се крие зад маските - "Точно днес"

Скандалът, придобил известност като "Разград", се разрасна и сякаш измести останалите на мрачния предизборен терен. Ще става и още по-голям, произнесе се Прокуратурата след задържането на двама обвиняеми директори на културни институции. Фактологията отчита плашеща съзнанието на достойните артистисти злоупотреба с държавни средства,  замесвайки в..

публикувано на 03.10.24 в 17:08

Спектакли с пари и театри "Ден след ден"

Все повече се оказват театрите, замесени в схемата за източване на милиони левове от Министерството на културата през фиктивни договори. Сред най – фрапиращите нарушители се окзва театърът в Пазарджик. В сехамата са замесени също театрите в Благоевград, Плевен, Бургас, освен първоначално известните културни институции в Разград и Смолян. Това става..

публикувано на 03.10.24 в 14:45

Музикално с „Вход свободен“

Гостуват ни младите таланти от Пловдив, група Deatmag. В студиото ще бъдат вокалистката Мариела Йовчева и новият китарист на групата Борис Стоев. Говорим и за начина, по който комуникираме и как това е свързано с нашата нервна система? Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, очаквайте след 14.30 часа. Започваме, след новините в 13 часа. 

публикувано на 03.10.24 в 09:30