Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андреа Бочели носи радост и красота в "Звукът на киното"

| обновено на 11.12.20 в 14:04

В "Звукът на киното" предстои истинско удоволствие с изпълненията на Андреа Бочели. Тази събота и неделя ще ви предложим неговия студиен албум, посветен на киното - "Cinema". 

Както става ясно от името на албума, появил се на пазара през 2015-а година, той включва музика за познати и обичани филми. Сред емблематичните музикални композиции са произвадения, създадени за филми като Кръстникът, Гладиатор, Любовна История, Доктор Живаго, Закуска в Тифани, Животът е Прекрасен, Пощальонът и много други.

Андреа Бочели изпълнява песните като си партнира с Ариана Гранде и Никол Шерзингер.


"С албума Cinema изпълнявам своето желание, което съм таял в продължение на десетилетия", разказва Бочели и добавя "Ако филмите представляват 'фабрика за мечти', музиката, която като неделима част от тях се слива с тези мечти и допълнително усилва магията и емоцията на изживяването."

Andrea Bocelli - Cinema - Standard - Съдържание:

  MARIA from 'West Side Story'
  LA CHANSON DE LARA from 'Doctor Zhivago'
  MOON RIVER from 'Breakfast at Tiffany's'
  E PIU' TI PENSO duet with Ariana Grande from 'Once Upon a Time in America /Malèna'
  BE MY LOVE from 'The Toast of New Orleans'
  THE MUSIC OF THE NIGHT from 'The Phantom of the Opera'
  POR UNA CABEZA from 'Scent of a Woman'
  SORRIDI AMORE VAI from La vita è Bella'
  MI MANCHERAI from 'Il Postino'
  CHEEK TO CHEEK duet with Veronica Berti from 'Top Hat'
  BRUCIA LA TERRA from 'The Godfather'
  NO LLORES POR MÍ ARGENTINA from 'Evita'
  NELLE TUE MANI (NOW WE ARE FREE) from 'Gladiator'


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Вход свободен" за животните с любов и доброто около нас

4-ти октомври е денят, в който хиляди природозащитници по цял свят и организации за закрила на животните отбелязват Световния ден за защита на животните. Началото му е поставено през далечната 1931 г. от участниците в международен конгрес на еколозите, проведен във Флоренция. Организациите за защита на животните използват празника, за да насочат..

публикувано на 04.10.24 в 09:30

Какво се крие зад маските - "Точно днес"

Скандалът, придобил известност като "Разград", се разрасна и сякаш измести останалите на мрачния предизборен терен. Ще става и още по-голям, произнесе се Прокуратурата след задържането на двама обвиняеми директори на културни институции. Фактологията отчита плашеща съзнанието на достойните артистисти злоупотреба с държавни средства,  замесвайки в..

публикувано на 03.10.24 в 17:08

Спектакли с пари и театри "Ден след ден"

Все повече се оказват театрите, замесени в схемата за източване на милиони левове от Министерството на културата през фиктивни договори. Сред най – фрапиращите нарушители се окзва театърът в Пазарджик. В сехамата са замесени също театрите в Благоевград, Плевен, Бургас, освен първоначално известните културни институции в Разград и Смолян. Това става..

публикувано на 03.10.24 в 14:45

Музикално с „Вход свободен“

Гостуват ни младите таланти от Пловдив, група Deatmag. В студиото ще бъдат вокалистката Мариела Йовчева и новият китарист на групата Борис Стоев. Говорим и за начина, по който комуникираме и как това е свързано с нашата нервна система? Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, очаквайте след 14.30 часа. Започваме, след новините в 13 часа. 

публикувано на 03.10.24 в 09:30

"Точно днес" между Близкия Изток, планината и литературата

Четвъртък сутрин тръгваме по стъпките на хората с двигателни проблеми. Тези, които често прекарват ежедневието си между четири стени. Доброволци помагат  на изцяло неподвижни или трудноподвижни хора да изкачват планини, да достигат до различни труднодостъпни за тях кътчета в България. За мисия достъпни природни забележителности говорим с Гергана..

публикувано на 02.10.24 в 16:56