Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Идва вторият сезон на подкаста за икономика с Георги Стоев

| обновено на 01.12.23 в 16:44

Ex ante - подкастът за икономическо мислене с автор Георги Стоев - продължава със сезон 2 в ефира на Радио Пловдив и стрийминг платформите. 

Както и в сезон 1, ще продължим да развиваме идеи как да взимаме хладнокръвни рационални решения, основани на икономическа логика. Основната цел на подкаста е да насърчим личната отговорност при взимане на решения, не само в бизнеса, но и личните и семейните дела.

Новите епизоди ще включват теми като “Парите и щастието”, “Какво можем ние хората да научим от изкуствения интелект?”, “Отказът като успех” и др. 

Темите в сезон 2 са нови, отново разпръснати в 12 епизода, но някои икономически концепции се появяват почти във всеки епизод, като например отношението ни към провалите и загубите, как да сме уверени в решенията си в свят наситен с несигурност, как да се научим да минимизираме загубите навреме.

Авторът на рубриката Георги Стоев е икономист, анализатор с богат опит и практика, съветник на няколко български правителства, работил в Института за пазарна икономика, един от създателите на "Индъстри уоч", предстедател на "Тракия Тех". 

И вторият сезон на подкаста ще бъде излъчван ежеседмично и в нашия ефир -  всяка неделя след новините в 12.00 и още веднъж в сряда след новините в 18.00 часа. Първият епизод ще бъде излъчен на 03 декември 2023г.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Представят романа "Гайдарят" в Първо студио на Радио Пловдив

Издателство „Фристайл пъблишинг“ и доц. д-р Младен Влашки ще представят във вторник, 8 октомври от 17,30 часа в Първо студио на Радио Пловдив романа „Гайдарят“. Автор на "Гайдарят" е дипломатът Светлозар Панов, през годините посланик от България в няколко страни в Европа, Африка и Австралийския съюз и Нова Зеландия...

публикувано на 03.10.24 в 15:44

Музикантите от проекта “Mista Future" в Първо студио на Радио Пловдив

Музикалният проект “Mista Future" гостува на "Камерна сцена Пловдив" в Първо студио на Радио Пловдив на 03 октомври 2024 година. Началото на концерта е от 20.00 часа. Идеята “Mista Future" е вдъхновена от аналогов синтез в комбинирането му с конвенционални музикални инструменти. В търсене на хип-хоп звучене, ефирни мелодични линии са..

публикувано на 27.09.24 в 16:25

Радио Пловдив и "Христо Ботев" излъчват концерта на филхармонията на Залцбург

Филхармонията на Залцбург съвместно с български музиканти от „Франк Мартен плейърс“ представят в Епископската базилика на Филипопол два идентични концерта на 24-ти и 25-ти септември. Събитието е в рамките на Международния интерактивен фестивал „Тримонтиада“ 2024. В програмата с диригент Елизабет Фукс (Австрия) и солисти..

публикувано на 24.09.24 в 10:15

Димитър Ненкин представя "Ретроспекция" в Радио Пловдив

Художникът Димитър Ненкин открива в Културния център на Радио Пловдив изложба – живопис.  Заглавието й е „Ретроспекция“.  Майсторът на пейзажа продължава да работи в предпочитания стил, но сега добавя и платна рисувани с пастел. В рисуването на пейзажа догонвам себе си , казва подвластният на обаянието на родния Асеновград художник...

обновено на 24.09.24 в 09:34

Ирина Гърдева с изложба "40/40" в Радио Пловдив

Ирина Гърдева ще открие самостоятелна изложба живопис "40/40" в Културния център на Радио Пловдив на 02 септември, понведелник.. "Изложбата е изградена около формалната рамка всички работи да бъдат с размери 40/40 см, маслени бои, платно. Броят на картинитите също е около 40", пояснява художничката. Изложбата "40/40" ще продължи до..

публикувано на 29.08.24 в 11:23

Свързани новини

Проблемът на бюджет 2024 е в разходната част, а не в приходната

Георги Стоев се завръща с Ex ante - подкаст за икономическо мислене - със сезон 2 в ефира на Радио Пловдив и стрийминг платформите. Говорим с икономиста за новите му идеи, а също коментираме актуалното от бюджетните предложения на управляващите за 2024 г. Георги Стоев каза, че и през този сезон ще има 12 епизода, като ще има гости във всяка..

публикувано на 01.12.23 в 11:03