Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев е домакин на тържествената вечеря ифтар

Румен Радев
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев ще бъде домакин на тържествената вечеря ифтар по случай началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. На нея са поканени представители на мюсюлманската общност, на останалите традиционни вероизповедания, на дипломатическия корпус, дейци от сферата на духовността, културата, образованието и науката, общественици.

Българският Рамазан

Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е в знак на уважение към значимостта на религиозните традиции и обичаи на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание”, се казва в съобщението на пресцентъра на държавния глава.

Вицепрезидентът Илияна Йотова също ще присъства на тържествената вечеря.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Половин век се точи строителството на магистрала "Хемус"

На 4 октомври 1974 г. започва строителството на автомагистрала "Хемус" от София до Варна. Първа копка на северната транспортна ос на страната прави председателят на Държавния съвет и лидер на БКП Тодор Живков край с. Яна. Това е и ден първи от..

публикувано на 04.10.24 в 13:18

Защо София е подходящата столица за Всеправославен събор

Преди 26 години, на 30 септември, по инициатива на Българската православна църква (БПЦ), в София е свикан Всеправославен събор, който да спомогне за преодоляването на разкола сред духовенството ни. Тогава, въпреки увещанията на Истанбулския..

публикувано на 30.09.24 в 09:15
На 20 септември екипът на проф. Людмил Вагалински откри статуя в Хераклея Синтика, три дни по-късно откриха и главата на скултурата.

В Хераклея Синтика откриха подова мозайка и главата на римска статуя

Глава на статуя излезе при разкопките в големия канал на античния град Хераклея Синтика. Тя е на откритата преди дни статуя и вече е в музея на Петрич, за да я поемат реставраторите. „Уникално бе това лято“, каза проф. Людмил Вагалински по повод..

публикувано на 23.09.24 в 16:17