Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Отдавна знам"

Снимка: YouTube

Проектът "Пеещи артисти" на продуцента Игор Марковски има вече своята 41-ва песен със заглавие "Отдавна знам". В нея се срещат гласовете на певицата Майя Йорданова и композитора Момчил Колев, който е написал музиката. Синът му Калоян Колев е направил аранжимента, а стиховете са на ненадминатия Александър Петров.

Момчил Колев участва в проекта "Пеещи артисти" от самото му начало, но сега за първи път се включва в него и като изпълнител. Макар че като автор на някои от най-нежните и красиви родни хитове той е едно от емблематичните имена в българската музика от 90-те години на ХХ век насам, чуваме гласът му изключително рядко, което допълнително превръща песента "Отдавна знам" в събитие. Тя ще има своята премиера пред публика на големия концерт "Пеещи артисти 3" на 24 септември в Зала 1 на НДК в София с участието на звезден съставот музиканти, актьори и журналисти: АКАГА, Дарин Ангелов, Мая Бежанска, Симеон Владов, ДЕЖА ВЮ, Орлин Горанов, Петя Дикова, Майя Йорданова, Теди Кацарова, Момчил Колев, Анастасия Левордашка, Нина Николина, Люба Пашова, Атанас Пенев, Мариана Попова, Жаклин Таракчи, Николай Урумов, Устата (Иван Динев), дует ШИК, Димитър Туджаров - Шкумбата и със специален гост - Георги Христов.

Редактор: Диляна Трачева




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пловдив става столица на китарната музика

От 4 до 6 октомври Пловдив ще се превърне в столица на китарата. Това се дължи на фестивала GuitART, който за девета поредна година ще ни предложи среща със световноизвестни китаристи и нови групи с изгряващи могообещаващи таланти от различни страни...

публикувано на 04.10.24 в 08:15

"Разказвай ми за нещо"

Познаваме Тома Здравков като един от най-характерните гласове на българския рок. След период, наситен с участия в телевизионни предавания и формати, той отново се занимава активно със създаване на нова музика и реализира нови песни. След като от..

публикувано на 01.10.24 в 10:15

В музиката няма невъзможни неща

На 1 октомври светът празнува универсалния език на музиката. Едва ли някой се съмнява в способността на това изкуство да лекува душите и да окрилява мислите, но днес ще добавим още една история, която доказва това – тази на единствения незрящ..

публикувано на 01.10.24 в 09:10