Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредно голямо дарение от България за албанската Мала Преспа

Снимка: bgmf.eu

Поредно голямо дарение за албанската община Мала Преспа направиха от Фондация "Българска памет" в с. Глобочени, общ. Пустец. Фондацията осигури напълно оборудван медицински контейнер за с. Глобочени, 24 броя пейки за централните части на селата в Мала Преспа (Церйе, Зрноско, Шулин, Глобочени, Долна Горица, Горна Горица и Туминец) и три мултифункционални копирни машини за обновената сграда на общината в Пустец. Медицинският контейнер ще позволи ежедневно присъствие на медицинско лице в с. Глобочени, жителите на което към момента при нужда от преглед или поставяне на инжекции пътуват до с. Пустец и с. Долна Горица.

На събитието по предаване на дарението на 14 септември присъстваха посланикът на България в Албания Ивайло Киров, кметът на община Пустец Пали Колефски, заместник-кметът Яни Никола, представители на сдружението за българо-албанско приятелство, медии и жители на с. Глобочени, научаваме от информация на Фондация "Българска памет" .

“Този регион има специално място в нашите сърца и сме убедени, че заедно ще успеем да направим още значими и положителни промени в живота на хората в Пустец и Мала Преспа!”, заявиха от екипа на фондацията.
„Искам да изкажа своето голямо уважение към председателя на Фондация "Българска памет" д-р Милен Врабевски за помощта му в района. Той винаги прави всичко възможно, за да съдейства за нуждите на жителите на общината ни“, сподели в речта си кметът Пали Колефски.

Вижте още:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Прага отваря врати българското средно училище "Д-р Петър Берон"

Българското средно училище "Д-р Петър Берон" в Прага тържествено открива днес новата учебна 2024/2025 година. Това е единственото българско държавно училище на територията на Чешката Република. През 1947 г. България и Чехословакия подписват договор, в..

публикувано на 16.09.24 в 06:10
Църквата „Свети Стефан“ - средището на българщината в истанбулския квартал „Фенер“

Подготвят 4-дневна екскурзия в България за българчета от Турция

В рамките на посещението си в Истанбул за участие в туристическия форум „България – открий и сподели“ министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с Димитри Йотеф, председател на Фондацията на православните църкви на българската екзархия в Истанбул и с..

публикувано на 15.09.24 в 14:29

Български фолклор на етнофестивал "Единство чрез разнообразие" в Тараклия

Около пет хиляди участници се очаква да събере етнокултурният форум "Единство чрез разнообразие", чиито организатори са Районният съвет и "Българската община на район Тараклия" (БОРТ). Стратегически партньори са Министерството на културата на Молдова и..

публикувано на 14.09.24 в 07:15