Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Читалището в Разлог празнува 115 години с "Разходка в миналото"

Снимка: Народно читалище - Разлог

Българското читалище е уникална институция, която съхранява духовността и традициите на народа ни в продължение на столетия. "Едва" 115 години чества Народно читалище - Разлог "15 септември 1909 г.". По този повод на 30 септември на площада в планинското градче самодейците ще подарят на жители и гости концерт-спектакъла „Разходка из миналото“.

“Разходка из миналото” ще съчетае театрално, танцово, музикално и певческо изкуство. „Полъхът на времето променя човешките нужди, начина на говорене, любимата музика, танца, дрехата... Неизменна остава само неутолимата жажда за култура, изкуство и образование на разложкото население. 115 години читалището е изворът, от който пием“, казва пред БНР Благоевград секретарят на читалището Велина Кулина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В селището на Франкофонията в Париж вицепрезидентът откри българска изложба

Изложбата "Древните съкровища на България" откри вицепрезидентът Илияна Йотова в селището на Франкофонията в Париж, създадено в рамките на Срещата на върха на Международната организация на Франкофонията. Експозицията в българския павилион бе..

публикувано на 04.10.24 в 12:10

Живописни платна представят Полошкия край на Северна Македония в София

В галерията на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София /ул. "Оборище" №7/ днес се открива изложбата "Мотиви от Полошкия край" на художниците Илирян Бекири и Агрон Абдули. На откриването на изложбата ще присъстват..

публикувано на 03.10.24 в 07:05

Вечер, посветена на Георги Господинов, на Европейския конгрес по литературен превод в Страсбург

Литературна вечер, посветена на българския писател Георги Господинов (носител на Международен Букър за 2023 г.) и преводачите му на полски, английски, албански, френски и испански, ще бъде организирана на 2 октомври в рамките на Европейски конгрес по..

публикувано на 02.10.24 в 08:15