Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравка Евтимова участва в литературен фестивал в Скопие

Снимка: bookstar.mk

Българската писателка и преводач Здравка Евтимова e сред гостите на десето издание на фестивала на европейската литература в Северна Македония "BookStar". Българският културно-информационен център в Скопие е партньор на събитието.

До 3 октомври на различни места в Скопие писатели от няколко европейски страни участват в разнообразни литературни прояви - четения, срещи, дебати, представяния, филмови прожекции и др. Сред авторите, които македонската столица посреща тази година, са Йон Калман Стефансон (Исландия), Алесандро Барико (Италия), Кристиян Новак (Хърватия), Здравка Евтимова (България), Хосе Луис Пейшото (Португалия), Игор Мароевич (Сърбия), Паола Перети (Италия), Фарук Шехич (Босна и Херцеговина) и Мирженка Чехова (Чехия).

Във фестивала участие ще имат и над 40 писатели, университетски преподаватели, критици, музиканти и други представители на издателства от Северна Македония.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В селището на Франкофонията в Париж вицепрезидентът откри българска изложба

Изложбата "Древните съкровища на България" откри вицепрезидентът Илияна Йотова в селището на Франкофонията в Париж, създадено в рамките на Срещата на върха на Международната организация на Франкофонията. Експозицията в българския павилион бе..

публикувано на 04.10.24 в 12:10

Живописни платна представят Полошкия край на Северна Македония в София

В галерията на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София /ул. "Оборище" №7/ днес се открива изложбата "Мотиви от Полошкия край" на художниците Илирян Бекири и Агрон Абдули. На откриването на изложбата ще присъстват..

публикувано на 03.10.24 в 07:05

Вечер, посветена на Георги Господинов, на Европейския конгрес по литературен превод в Страсбург

Литературна вечер, посветена на българския писател Георги Господинов (носител на Международен Букър за 2023 г.) и преводачите му на полски, английски, албански, френски и испански, ще бъде организирана на 2 октомври в рамките на Европейски конгрес по..

публикувано на 02.10.24 в 08:15