Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителственият "Еърбъс" евакуира още 80 българи от Бейрут

Снимка: БТА

От Бейрут за София излетя с правителствения "Еърбъс" втората група от 80 българи, които поискаха да напуснат Ливан. Очаква  се самолетът да кацне в София след 19.00 часа. 89 наши сънародници и членове на техните семейства бяха изведени по въздух вчера, предаде репортерът ни Мира Стефанова.
По данни на външното ни министерство, в Ливан живеят близо 400 българи и членове на техните семейства, с които посолството ни в Бейрут е в постоянна връзка.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Весела Райчинова от гр. Бат Ям: Предстоят критични дни за важни решения

Ескалацията на напрежението в Близкия изток фокусира вниманието върху полето на дипломацията и възможността да се избегне разрастване и въвличане на повече държави в конфликта. "От страна на Израел, Иран и терористичните групировки виждаме..

публикувано на 04.10.24 в 10:50

Откриваме около 720 секции за изборите в чужбина

Изтече сокът за подаване на предварителните заявления за гласуване в чужбина за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Очаква се да бъдат открити около 720 секции за гласуване извън България , като точният брой ще бъде..

публикувано на 02.10.24 в 14:50
Камелия Нейкова

Над 30 000 българи са заявили желание да гласуват в чужбина

В Централна избирателна комисия (ЦИК) са получени 30 688 заявления за гласуване в чужбина. Те са по-малко от тези за изборите на 9 юни, каза председателят на комисията Камелия Нейкова пред bTV. Всеки, който има право да гласува и се намира в..

публикувано на 02.10.24 в 09:38