Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив става столица на китарната музика

Снимка: Pixabay

От 4 до 6 октомври Пловдив ще се превърне в столица на китарата. Това се дължи на фестивала GuitART, който за девета поредна година ще ни предложи среща със световноизвестни китаристи и нови групи с изгряващи могообещаващи таланти от различни страни. В рамките на фестивала освен концерти са включени и майсторски класове, лекции, международен конкурс за класическа китара и музикални работилници. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 год.


Почитателите на китарното изкуство ще имат възможност да се насладят на пъстра палитра от стилове – фламенко, аржентинско танго, джаз, фънк, класика и още много други. Изпълнителите са от Испания, Австрия, Италия, Турция и България.

Група Del Padre
Основно действащо лице в организацията на фестивала е китаристът Христо Коликов – Кристо, познат от група Del Padre. В музиката си Banda Del Padre често среща българския фолклор с фламенко.




Снимки: guitart.bg, facebook.com/bandadelpadre, Pixabay


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оперният бас Славин Пеев празнува 20 години на сцената с концерт в София

На 5 октомври в камерна зала "България" в София Славин Пеев ще отбележи две десетилетия на сцената със знаменити арии от оперната класика. Заедно с него  пред публиката ще излезе пианистката и композитор Благовеста Константинова. В концерта ще..

публикувано на 04.10.24 в 15:10

"Разказвай ми за нещо"

Познаваме Тома Здравков като един от най-характерните гласове на българския рок. След период, наситен с участия в телевизионни предавания и формати, той отново се занимава активно със създаване на нова музика и реализира нови песни. След като от..

публикувано на 01.10.24 в 10:15

В музиката няма невъзможни неща

На 1 октомври светът празнува универсалния език на музиката. Едва ли някой се съмнява в способността на това изкуство да лекува душите и да окрилява мислите, но днес ще добавим още една история, която доказва това – тази на единствения незрящ..

публикувано на 01.10.24 в 09:10