Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма нарушения в Разградско

4
Снимка: ОДМВР Разград

Заложни къщи, кредитни институции и търговски обекти са проверени в Разградска област при специализираната полицейска операция за предотвратяване на купуването на гласове. Сред тях са офиси за бързи кредити, заложна къща и търговски обекта в село Осенец. В проверените игрални зали, бензиностанции и смесени магазини в селата Ясеновец, Балкански и Дряновец не са установени нарушения. 

Обект на проверка са били и  ромските махали на селата Вазово, Подайва и Исперих, както и две заложни къщи и пункт за бързи кредити. При обхода в селата Крояч, Студенец, Каменар, Гороцвет и Веселина е установен мъж, обявен за общодържавно издирване. 

На изградените 11 КПП-та са проверени близо 300 коли. Съставени са 72 акта и фиша.


По публикацията работи: Ивелина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Маркет Линкс": Шест партии в НС

Шест партии влизат в 51-вото Народно събрание, а "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Възраждане" ще си оспорват второто място. Това показва национално проучване, реализирано съвместно от bTV и "Маркет Линкс", проведено сред 1011 пълнолетни в страната в периода 25 септември - 1 октомври. Лидерското място е за ГЕРБ-СДС с малко..

публикувано на 04.10.24 в 09:27

ЦИК решава за имунитета на Ибрямов

В Централната избирателна комисия е постъпило искане за сваляне на имунитета на задържания снощи със 100 000 предварително белязани лева кандидат за депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" Джейхан Ибрямов. Той е водач на шуменската листа на коалицията. Комисията ще го обсъди на заседанието си в 14:00 часа. За да може обаче..

публикувано на 03.10.24 в 13:17

197 000 бюлетини в Русе

197 000 бюлетини се очакват да бъдат доставени в Русе за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Това обяви областният управител Драгомир Драганов на среща с ръководството и членовете на Районната избирателна комисия. Драганов посочи, че от Областната администрация са готови да реагират на всеки сигнал и ръководената от него институция..

публикувано на 03.10.24 в 12:19

Как ще гласуват хората с увреждания?

Избирател с увредeно зрение или със затруднения в придвижването може да гласува и в избрана от него подходяща секция, а не само в специално определените за хора с увреждания. Преценката за това дали секцията е подходяща е на самия избирател, а не на СИК. Това обясни за Радио Шумен Диана Игнатова – председател на РИК Търговище Тя обясни к ак е..

публикувано на 03.10.24 в 08:30

Кандидат-депутат от Шумен в ареста

Кандидат-депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" е задържан, обяви пред БТА защитникът му адвокат Йордан Киров. По-късно стана ясно, че това е водачът на листата на коалицията в Шумен Джейхан Ибрямов.  Той бил отведен в следствения арест за купуване на гласове. Адвокат Киров допълни, че в сряда вечер жилището на кандидат-депутата е..

публикувано на 03.10.24 в 08:12

720 секции в чужбина

Изтече срокът за подаване на предварителните заявления за гласуване в чужбина, съобщават от Министерския съвет. Очаква се извън България да бъдат открити около 720 секции за гласуване, като точният брой ще бъде ясен след решение на ЦИК. Над 150 се очаква да са секциите, в които ще се гласува с машини. Това стана ясно на свиканата от премиера Димитър..

публикувано на 02.10.24 в 14:57

Акция срещу купуването на гласове

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите се провежда днес в Разградска област, съобщават от полицията.  Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с..

публикувано на 02.10.24 в 11:07