Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иззеха колите на трима пияни

Снимка: ОДМВР Шумен

Полицията прибра леките автомобили на трима пияни водачи, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Първият случай е с 37-годишен неправоспособен водач. Проверката била извършена вчера на обяд в село Мадара. Водачът бил с лек автомобил Алфа „Ромео“ с шуменска регистрация. Не представил свидетелство за управление и бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер. Отчетени са 1,71 промила. Автомобилът, който не бил негова собственост, е иззет и приобщен като веществено доказателство по образуваното досъдебно производство. 

Вторият случай става в Смядово. Малко след 13:30 часа вчера на кръстовище на улиците „Юрий Гагарин“ и „Панайот Волов“ за проверка бил спрян водач на лек автомобил "Рено Еспейс“. Зад волана бил 63-годишен местен жител. Изпробван бил за шофиране след употреба на алкохол. Тестът отчел 1,59 промила. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. Автомобилът е иззет. Образувано е бързо производство.

Третият случай е от ранните часове на днешния ден. Около 03:10 часа екип на пътна полиция спрял за проверка на кръстовище на бул.“ Симеон Велики“ с ул.“ Преспа“ водач на лек автомобил "Рено". Зад волана бил 44-годишен мъж от Шумен. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са 1,46 промила. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Автомобилът е иззет. Образувано е досъдебно производство.


По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицията предупреждава

Опазване на имуществото и предпазване от различни видове измами са били темите, обсъждани с жителите на новопазарското село Върбяне. Това е станало на среща с началника на полицейското управление в Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов.  По време на изнесения прием жителите на Върбяне споделиха, че нямат нерешени проблеми, свързани с работата на..

публикувано на 04.10.24 в 12:54

Газова бутилка се взриви

Газова бутилка се взриви вчера сутринта в село Вехтово. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пожар в къщата на 80-годишен мъж е получен около 10:00 часа на 3 октомври. Към адреса е насочен екип на пожарната в Шумен. На място огнеборците установили, че пламъците тръгнали след изтичане на газ от туристическа бутилка. Мъжът я запалил и..

публикувано на 04.10.24 в 11:16

Моторист пострада тежко

20-годишен мъж от Шумен е с опасност за живота след пътнотранспортно произшествие, станало в чера следобед по пътя Шумен - Карнобат, близо до село Ивански. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 16:00 часа водач на мотоциклет "Сузуки" загубил контрол, ударил се в пътен знак и паднал вдясно от пътя. Пострадалият е откаран с екип на спешна..

публикувано на 04.10.24 в 10:59

Дни на моя град

Празниците „Дни на моя град“ в Нови пазар днес (04.10.) продължават с откриването на традиционния есенен панаир от 10:00 ч.  А вечерта е юбилейният концерт, посветен на 45 години хор „Лира“. Концертът е от 18:30 ч. в камерната зала на читалище„Христо Ботев-1872". Той е част от програмата на Международния хоров фестивал „Земя на славни предци", който ще..

публикувано на 04.10.24 в 08:20

Силанизация на детските зъби

Започва ежегодната кампания за силанизиране на първите постоянни кътни зъби на децата от 5 навършени години до 9 ненавършени години в област Шумен. Тази година тя се провежда от 1 октомври и ще продължи до 10 ноември 2024 г., съобщиха от Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Шумен. Кампанията е финансирана от Министерство на здравеопазването, като е част..

публикувано на 03.10.24 в 13:53

Неофициално за казуса "Джейхан Ибрямов"

Независимият депутат Джейхан Ибрямов, който е и кандидат за депутат от коалиция "Алианс за права и свободи", е задържан снощи в момент на получаване на 100 000 предварително белязани лева.  За ареста, който е по закона за МВР, са уведомени Централната избирателна комисия и председателят на Народното събрание Рая Назарян, тъй като..

публикувано на 03.10.24 в 13:25

Все още няма ваксини срещу грип

Все още не са получени безплатните противогрипни ваксини за хората над 65 години. Това съобщиха лични лекари от Шумен.  „Поръчал съм за всички мои желаещи пациенти и очаквам безплатните ваксини до 10 октомври“, каза д-р Милен Чолаков. Според д-р Чолаков, до средата на ноември е най-подходящият период за противогрипни ваксини. „В шуменските аптеки..

публикувано на 03.10.24 в 11:39