Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щангист от Видин стана световен шампион за ветерани

Любен Перчински спечели златен медал от Световното първенство по вдигане на тежести за ветерани. Представителят на видинската школа заслужи световната титла в тежка категория - над 109 кг, възрастова група "мъже над 50 години". Перчински бе с класа над своите съперници и завърши с двубой от 230 килограма. В изхвърлянето му бяха необходими само две излизания на подиума, за да поведе в класирането със 110 кг. Той бе още по-убедителен във второто движение. С първия си опит изтласка 120 килограма, които му бяха достатъчни за златото. На второ място, с двубой от 213 кг, остана представителят на домакините Юха Вахакоски. Бронзът е за Кестутис Саснаускас от Литва с двубой от 204 кг. Състезанието се провежда в град Рованиеми, Финландия, от 5 до 14 септември. 

Само преди три месеца Любен Перчински спечели титлата и от европейското първенство за ветерани. Шампионатът на Стария континент се проведе в Норвегия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Срещу неудобен съперник започва участието на Монтана в Адриатическата лига

Баскетболистките на Монтана започват участието си в Адриатическата лига при жените.  В събота тимът на Преслав Пешев гостува на Цинкарна /Целе/, който е три пъти шампион на Адриатическата лига и за мнозина е най-класния отбор в първенството.  "Не си спомням победа в Целе, възможно най-трудният съперник. Предвид обаче амбициите, които заявяваме този..

публикувано на 04.10.24 в 15:26

Траялният офроуд дебютира в Северозападна България

В бойчиновското село Мърчево ще се проведе през почивните дни състезание по траялен офроуд. За първи път подобен вид автомобилно състезание ще има в Северозападна Българи, каза кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев. "Двама ентусиасти от Мърчево, Теодор и Иван, и едно младо момче, което е от Монтана, казва се Калоян, направиха среща..

публикувано на 04.10.24 в 15:14

Феновете на Ботев с безплатен превоз за гостуването в Пловдив

Фенове на Ботев /Враца/ се организират да подкрепят любимците си по време на следващия им мач.  В неделя тимът на Христо Янев гостува на Хебър /Пазарджик/, като срещата от програмата на 11-ия кръг на Първа футболна лига ще се изиграе на пловдивския стадион „Локомотив". Фенклубът на врачани организира безплатен превоз за срещата, текат и записвания...

публикувано на 04.10.24 в 14:51

Берковският клуб "Върколак" - шампион по ММА

С шест медала и отборна купа се завърна берковският  клуб "Върколак"  от  Държавния личен шампионат по ММА. Надпреварата се проведе н а 27-28 септември в град Горна Оряховица, а у частие взеха клубове от цялата страна.  При голяма конкуренция отборът на клуб "Върколак" от Берковица спечели 6 медала – 2 златни, два сребърни и два..

публикувано на 03.10.24 в 17:55

Съдия от професионалния футбол за мача на "Бдин" с "Локо"

Владимир Кирилов от Плевен, който ръководи мачове във Втора лига, е определен за главен съдия на дербито от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига между "Бдин" Видин и "Локомотив" Мездра. Странични съдии ще бъдат Мартин Мачев, също от Плевен, и Венцислав Банчев от Ловеч. Четвърти съдия - Петър Иванов от Монтана, делегат на мача Бойчо Бойчев от Враца...

публикувано на 03.10.24 в 13:33

"Локомотив" (Мездра) завърши наравно в приятелска среща

2:2 е крайният резултат от изиграната приятелска среща в Тетевен между аматьорския национален отбор на България и третодивизионния "Локомотив" (Мездра) .  Селекцията на националите бе водена от Емил Велев, с помощници Валери Свиленов и Атанас Апостолов. Те поведоха с 2:0 до края на първото полувреме. Първия гол реализира Василийе Милованович,..

публикувано на 03.10.24 в 13:19

Враца ще е домакин на рали за ентусиасти

Предстои уикенд на високите скорости и адреналина, в който Враца ще бъде домакин на рали за ентусиасти, съобщиха от общинската управа. На 5-и и 6 октомври пътят за Леденика ще се превърне в трасе на високите скорости и адреналина. В спортната проява участие ще вземат над 80 любители. Второто издание на Rookies' Rally Sprint обещава да бъде още..

публикувано на 03.10.24 в 09:47