Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Грамада е готова за изборите

Снимка: Наско Цанов

Подготовката в община Грамада за изборите за народни представители на 27 октомври върви нормално. Жителите на общинския център ще могат да упражнят своя глас на три места - в пенсионерския клуб на ул. „Минко Нинов“ №7, СУ“ Христо Ботев“ и секцията на ул. „Георги Димитров“ №86. В село Тошевци секцията е в сградата на читалището, а в селата Бранковци и Срацимирово ще се гласува в сградите на кметствата.


Секцията в село Водна е в сградата кметството на ул. "Първа" №13. В нея ще могат да гласуват жителите от селата Водна и Бояново. На 27 октомври в село Милчина лъка жителите ще гласуват на ул. "Първа" №25, а в село Медешевци на улица „Двадесета“ № 10.


Избирателите с трайни увреждания, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия трябва да заявят желанието си чрез заявление по образец до общинската администрация по постоянен или настоящ адрес, или кметското наместничество в срок до 12 октомври, съобщават от общинската администрация.


В града ще има 2 секции с машинно гласуване и хартиена бюлетина, а в останалите населени места ще се гласува само с хартиена бюлетина. Избирателните секции в община Грамада са общо 9. Гражданите, които притежават настоящ адрес в община Грамада и искат да гласуват, могат да бъдат включени в избирателните списъци след подаване на заявление по образец в общинската администрация, в срок до 12 октомври.


Във връзка с провеждането на изборите за народни представители на 27 октомври са определени следните места за поставяне на агитационните материали: град Грамада – автоспирка "Нова махала", обемни тела в центъра и подпорна стена до моста на ул. “ Георги Димитров”; селата Тошевци – до автоспирка, Бранковци – пред читалището; село Срацимирово – пред магазина в селото и автоспирка на гарата; село Водна – в центъра – до магазина, село Милчина лъка – пред училището и в село Медешевци – пред кметството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Искат над 150 000 бюлетини за Врачанско

Областният управител на Враца Николай Николов изготви предложение до Централната избирателна комисия (ЦИК) за бройката на необходимите книжа за гласуване на 27 октомври. Тиражът за седмите поред парламентарни избори за последните няколко години във Врачанска област е 150 500. Броят е съгласуван с Районната избирателна комисия (РИК), съобщиха от..

публикувано на 04.10.24 в 10:30

126-ма са кандидатите за депутати от област Монтана

81-годишна жена иска да стане народен представител от област Монтана . Най-младият кандидат за депутат е жена на 23 години. 126-ма са кандидатите за народни представители от 12-и многомандатен избирателен район Монтана за извънредните избори на 27 октомври. 20 партии и 8 коалиции са предложили своите кандидати. Сред тях най-младият е жена на 23..

публикувано на 04.10.24 в 09:59
Соня Иванова, заместник-председател на РИК-Видин

120 са кандидатите за народни представители в област Видин

Остава по-малко от месец до предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Вотът ще определи новите 240 депутата в 51-то Народно събрание. Това са вторите национални избори за 2024 година и седми поред за последните 3 години. 17 партии и 9 коалиции са регистрирали общо 26 кандидатски листи за участие в изборите за народни представители в..

публикувано на 30.09.24 в 14:05

РИК-Монтана разпредели местата в секционните комисии

Районната избирателна комисия (РИК) в Монтана назначи служебно разпределението на ръководствата на секционните избирателни комисии в община Монтана за извънредните избори за парламент на 27 октомври.  От "Възраждане" имаха претенции да получат ръководни постове в две секции. Община Монтана бе единствената в областта, в която партиите не..

публикувано на 26.09.24 в 14:59

По-малко са гласоподавателите в област Монтана

С над 1700 са намалели гласоподавателите в област Монтана от вота през юни до сега. По- малко са партиите и кандидатите за народни представителите за извънредните избори на 27 октомври. 31 кандидати спорят за едно депутатско място в 12 избирателен район Монтана, където квотата е за четирима души. Желаещите да се борят за народния..

публикувано на 25.09.24 в 14:31

26 партии и коалиции ще участват в изборите в област Видин

Общо 26 партии и коалиции са предложили свои кандидати за народни представители от област Видин на предстоящите на 27 октомври извънредни парламенрарни избори. До вчера беше срокът за регистрация. Няма постановени откази, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Даниел Боянов : "Нямаме постановени откази за регистрация на нито една..

публикувано на 25.09.24 в 14:22

154-ма са кандидатите за депутати във Врачанско

Кандидатите за 6-те депутатски места от област Враца са 154-ма. За участие в предсрочните избори в Районната избирателна комисия са регистрирани 16 партии и 10 коалиции. Няма отказана регистрация, съобщиха от комисията. С пълни листи от 12 души участват само две коалиции. Три формации имат само по един кандидат. 

публикувано на 25.09.24 в 09:42