Община Сливен

Община Сливен ще награди учител и директор на годината

За първи път сливенски учители и директори на училища ще бъдат отличени с награди „Учител на годината“ и „Директор на годината“. Наградите ще бъдат връчени в навечерието на Международния ден на учителя – 5 октомври. Наградата е учредена от община Сливен...

публикувано на 02.10.24 в 12:09

платена публикация
С музика и рози „БСП-Обединена левица“ даде старт на предизборната си кампания в Бургас

С червена роза в ръка, 28-те кандидати за народни представители от коалицията „БСП – Обединена левица“ , с бюлетина №28, дадоха официален старт на предизборната си кампания в Бургас. Под звуците на емблематична музика те преминаха през центъра на..

публикувано на 02.10.24 в 11:49

Протест в Бургас заради агресия в клас (ВИДЕО)

В Бургас родители протестираха заради агресия в клас. Втора седмица децата им не посещават училище заради проблемен ученик. Действията им подкрепят и учителите. Случаят е от трети В клас на бургаското училище „Св. Св...

обновено на 02.10.24 в 10:57

Жена ограби таксиметров шофьор в Бургас

55-годишна бургазлийка е откраднала 200 лева от чантата на таксиметров шофьор в Бургас, съобщават от полицията.  Кражбата е извършена на 24 септември около 06:40 часа.  Шофьорът е превозил жената от улица "Шар планина" към к-с "Изгрев"...

публикувано на 02.10.24 в 10:40

30 688 потвърдени заявления за гласуване извън страната на 27 октомври

30 688 наши сънародници са с потвърдени заявления за гласуване извън страната за вота на 27 октомври. Те ще бъдат вписани в избирателните списъци по места, като в секциите зад граница ще могат да гласуват и неподали заявление, но ще попълват на място..

публикувано на 02.10.24 в 09:43

Мартина Караиванова и Красимир Аврамов в търсене на отговори на душата в изложбата „От Неси ме там“

Дълбоко емоционално завладяваща и философски провокативна е съвместната изложба на великотърновските художници Мартина Караиванова и Красимир Аврамов. Одухотвореност, вътрешната хармония, вяра, че има отговори и на най-самотните въпроси- това са..

публикувано на 02.10.24 в 09:30

С изложба и анимация откриват фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" в Бургас

С обща изложба и анимационно кино за малки и големи ще бъде открит фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" тази вечер в Бургас. Организатор е гранд хотел и СПА "Приморец" в партньорство с Община Бургас. Преди завършвахме с изложба,..

публикувано на 02.10.24 в 09:10

До дни личните лекари очакват противогрипните ваксини

Предимно възрастни хора се интересуват от поставянето на противогрипна вкасина. От около две седмици личните лекари правят списъци на лица над 65 години, за които поставянето е безплатно. Все още ваксините не са пристигнали, очаква се това да стане..

публикувано на 02.10.24 в 08:55

ЦИК обяви обществената поръчка за бюлетините и ролките за машините

ЦИК обяви обществената поръчка за изработката и доставката на хартиените бюлетини и за ролките специализирана хартия за машините за гласуване, за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври.  Печатницата на БНБ, която по закон изпълнява дейностите, ще..

публикувано на 02.10.24 в 08:54

Анна Мутавска представя първата си изложба в родния си Бургас

Бургазлийката Анна Мутавска ще представи първата си изложба в родния си Бургас днес.  Произведения на Анна Мутавска са част от частни колекции във Франция, Испания, Канада и България.  Талантливата бургаска художничка споделя своето изкуство с..

публикувано на 02.10.24 в 09:55