Обсъдиха проблемите с водата в Крушаре

Проблемите с водоподаването в село Крушаре бяха обсъдени днес по време на среща при кмета Стефан Радев в Община Сливен с директора на ВиК Пламен Трифонов, кмета на Крушаре Димо Станков и жители на селото. Заради честите аварии по старата водопреносна..

публикувано на 04.10.24 в 14:56

Радев: Към момента няма пряка заплаха за страната

Към момента няма пряка заплаха за страната. Това заяви президентът Румен Радев след края на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).  "Консултативният съвет обсъди рязкото влошаване на средата за сигурност в региона на Близкия..

публикувано на 04.10.24 в 14:34

Пред приключване е изграждането на водопровод във Варвара

Кметът на община Царево Марин Киров и неговите заместници Георги Стоянов и Денис Диханов направиха проверка по изграждането на новия водопровод в село Варвара. Дейностите са финансирани през настоящия мандат от правителствената програма за общински..

публикувано на 04.10.24 в 14:28

Около 15% от българите страдат от миопия

Около 15% от българите страдат от миопия (късогледство), посочи в Бургас председателят на дружеството по офталмология в страната д-р Христина Групчева. Късогледството бързо се увеличава в световен мащаб, като най-засегнати са азиатските..

публикувано на 04.10.24 в 13:41

В "Меден рудник" откриха канабисова ферма

В резултат на полицейските действия по продължаващата специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, наркоразпространение и конвенционална престъпност, служители от четвърто Ру..

публикувано на 04.10.24 в 12:40

В крепостта "Туида" започва съборът "Помни славата"

Осмият тридневен средновековен събор „Помни славата“ започва днес в крепостта „Туида“ в Сливен. Фестивалните дни ще бъдат наситени с много демонстрации на средновековни битки, конна езда, оръжие, бит и храни.  В първият фестивален ден основно..

публикувано на 04.10.24 в 12:28

Георги Тошев представя документалния филм "Цветана Манева. През времето" в Бургас

Прожекция на документалния филм "Цветана Манева. През времето" предстои днес в програмата на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Режисьор е Ема Константинова, продуцент и сценарист Георги Тошев, оператор Николай Барулов.  Лентата показва..

публикувано на 04.10.24 в 11:29

Кашпи с фрази на известни бургазлии са разположени из морския град

Върху 24 кашпи, които са по проект GoGreenRoutes, в който Община Бургас е партньор, финансиран от програма HORIZON 2020 са поставени табели с вдъхновяващи фрази на известни наши съграждани.  Инициативата е на Клуба на философите в Бургас. Визията на..

публикувано на 04.10.24 в 09:35
Снимката е илюстративна

Отново вандалска проява в ямболските гробища

Сигнал за поредна вандалска проява в ямболските гробища е подаден в полицията. От общината предвиждат поставянето на видеонаблюдение, за да бъде ограничено влизането в нощните часове на територията на гробищния парк. Само преди дни мраморна надгробна..

публикувано на 04.10.24 в 09:22
Брънековата къща, Ямбол

Откриват обновената Брънекова къща в Ямбол

Официално ще бъде разкрита обновената фасада на емблематичната Брънекова къща в Ямбол днес. Началото на церемонията е от 11:30 часа.  Тогава ще бъдат отбелязани 108 години от гибелта на бележития общественик Петър Брънеков.  Община Ямбол, със..

публикувано на 04.10.24 в 09:14