Старши комисар Владимир Маринов разяснява подробности за плантацията с канабис.

Полицията задържа мъж за купуване на гласове в Карнобат

Полицията задържа мъж в Карнобат, заподозрян за купуване на гласове. При претърсване у него са намерени лични и дебитни карти, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас ст. комисар Владимир Маринов. Той уточни, че тепърва ще бъдат..

публикувано на 03.10.24 в 13:55
Илия Проданов

Илия Проданов: До дни очакваме среща с министрите за неизплащането на „украинската помощ“

Регионалните сдружения на зърнопроизводителите в страната провеждат днес заседания на управителните си съвети. Причината е неспазването на Споразумението , подписано през февруари между бранша и ресорните министерства във връзка с изплащането..

обновено на 03.10.24 в 13:26

Тихомир Янакиев: Щастливи сме, че получихме остров "Св. Иван", но защо държавата не го направи туристическа атракция?

Община Созопол получи част от остров Свети Иван от държавата за срок от 10 години. Изключени са само около 80-90 дка, които остават на Министерството на отбраната. Няма да избягаме от този наш ангажимент, но държавата трябваше до сега..

публикувано на 03.10.24 в 12:32

15 г. затвор за мъж, опитал да убие купувача на ипотекиран имот

15 години затвор за мъж, извършил опит за убийство, постанови Апелативният съд в Бургас и с решението си потвърди присъдата на предишната инстанция. Престъплението е извършено на 5 април 2022 година. Тогава мъж с инициали П. В. нападнал с метална тръба..

публикувано на 03.10.24 в 12:05

Задържаха трима в Твърдица

Трима са арестувани при специализираната полицейска акция срещу купуването на гласове в град Твърдица. Полицията проверява схемата – дърва за огрев срещу гласове. Конфискувано е и голямо количество дървесина.  Над 35 кубика незаконно придобити дърва за..

публикувано на 03.10.24 в 11:31

Вечер на преводача "От Цеца до Цепелин" в дома на писателя

Музикална вечер на преводача, с рецитал на текстове на любими песни предстои на 4-ти октомври в Дома на писателя в Бургас. Събитието е част от програмата на Есенните литературни празници и е озаглавено "От Цеца до Цепелин". Негов идеен двигател..

публикувано на 03.10.24 в 11:21

Яна Борисова с ателие по творческо писане и спектакъл в Бургас

Ателие по творческо писане ще проведе в Бургас един от най-популярните и утвърдени български драматурзи - Яна Борисова. Събитието е част от фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест и ще е през целия ден в петък, на 4-ти октомври.   Този път ще се..

публикувано на 03.10.24 в 10:45

Откриха наркооранжерия във Винарско

Служителите на ОД на МВР Бургас са установили голяма оранжерия за отглеждане на наркотични вещества в село Винарско. Подробности за операцията ще има по-късно днес от директора на бургаската полиция старши комисар Владимир Маринов и зам.-окръжният..

публикувано на 03.10.24 в 10:41

Следствени действия на пътя Шумен-Карнобат (ОБНОВЕНА)

Възстановено е движението по път II-73 Шумен-Карнобат, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“. По-рано днес АПИ предупреди, че от 11 ч. движението по второкласната пътна отсечка ще става двупосочно в една лента. Посочената причина бе следствени..

публикувано на 03.10.24 в 10:32

Мария Касимова - Моасе с премиера на моноспектакъл на Порт Прим Арт Фест

Мария Касимова - Моасе участва в тазгодишното издание на "Порт Прим Арт Фест"  с моноспектакъла "Червена звезда, блок 28". Тя  ще представи пред публиката свои лични, вълнуващи и често забавни преживявания - истории от детството и тийнейджърските..

публикувано на 03.10.24 в 10:25