Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестият международен турнир по художествена гимнастика "Кралица на Аида" започна

Стилияна Николова
Снимка: БТА


В Хасково започна Шестият международен турнир по художествена гимнастика "Кралица на Аида". В него участват около 600 гимнастички. Те са от 23 клуба от страната, Босна и Херцеговина и Черна гора. Той се организира от Спортен клуб по художествена гимнастика Аида, към който тренират и кърджалийските гимнастички. Около 80 от тях взимат участие в през двата двата дни от надпреварата. А отборът на майките от Кърджали с капитан Нешка Шопова за първи път ще представи новото си съчетание "Стюардеси", каза треньорът Теодора Ненова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Георги Димитров

Георги от "Паисий" участва в международно състезание по английски

Петнадесетгодишният Георги Димитров от Кърджали ще участва в престижното международно състезание по английски Kangaroo Global Linguistics. Той е един от четиримата български ученици, успешно преминали втория кръг на надпреварата, класирани за големия финал в Солун, Гърция. Ученикът от СУ "Отец Паисий" Кърджали ще има възможност да покаже знанията..

публикувано на 04.10.24 в 12:23
Беркант Барзат

РИК назначи всички СИК, веднага започнаха замени

Две са подадените жалби в Районната избирателна комисия в Кърджали от началото на предизборната кампания. Те са от една и съща политическа формация и се отнасят за неправомерно поставени агитационни материали. Това потвърди за Радио Кърджали председателят Беркант Барзат. Жалбите са проверени от членове на РИК, очаква се на следващо заседание..

публикувано на 03.10.24 в 18:06

Дискутират психичното здраве на подрастващите в Кърджали

Нараства употребата на наркотични вещества сред младите хора в Кърджали , смята д-р Сезгин Бекир. Те се използват като стратегия за справяне с тревожността и депресията. Проблемът е, че се синтезират н ови и нови синтетични вещества, които са общодостъпни, коментира той.  За съжаление, центровете за лечение на зависимости са далеч от..

публикувано на 03.10.24 в 11:33

Иванка Караколева: КНСБ настоява Конвенция 190 да бъде ратифицирана

КНСБ настоява Конвенция 190 да бъде ратифицирана и да се въведат нейните изисквания в текущото българско трудово законодателство. Конвенцията е на международната организация на труда и е за премахване на насилието и тормоза в областта на работното място.  "До момента ние нямаме ясна дефиниция за насилие и тормоз на работното място. Тоест..

публикувано на 02.10.24 в 16:02

Беркант Барзат: Трудна задача ще се окаже назначаването на СИК

РИК-Кърджали регистрира кандидат за депутат от листата на парламентарно представена политическа партия, на който по-рано отказа регистрация. Това стана след намесата на ЦИК.  "Отказахме регистрация заради това, че не е живял в последните 18 месеца в България - такава информация излезе в справката, която направихме. Те обжалваха и ЦИК отмени нашето..

публикувано на 30.09.24 в 18:01

Мисия екскурзовод: Веселина Кючукова и съпругът й - от студентската любов до туристическите маршрути

Веселина Кючукова и съпругът й Георги са от малкото сертифицирани екскурзоводи в областта.  Запознават се като студенти по време на археологически разкопки.  Любовта им прераства в семейство с двама сина. По повод 27 септември, обявен за Световен ден на туризма, с Веселина Кючукова си говорим за туризъм, достатъчна ли е рекламата,..

публикувано на 27.09.24 в 15:57