Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Георгиев: В новия парламент „Възраждане“ ще даде по много от същото – ще отстояваме досегашните си позиции

Георги Георгиев

module="Media" entry="Audio" title="Георги Георгиев" url="http://82.119.84.123/storage/RadioKardzhali/2024/Other/06/170624 ГС Георги Георгиев.mp3" download="false" class="" tpl="index.html" ]

ПП „Възраждане“ направи една активна кампания, за разлика от другите партии и затова увеличи с един депутатите си в новия парламент. Това каза в ефира на Радио Кърджали депутатът от Хасково Георги Георгиев.

Ние от „Възраждане“ проведохме една много добра кампания и точно заради това успяхме да задържим огромен брой от нашите гласоподаватели, дори да надградим като цяло. Това ни помогна да покажем едни много добри резултати. Затова успяхме да бъдем трета политическа сила в двете области (Хасково и Кърджали, б.р.)“, коментира депутатът.

Според него ниската избирателна активност на последните избори, 2 в 1 – за представители в Европейския парламент и за депутати в 50-то Народно събрание на страната ни, се дължи на започналия летен отпускарски сезон. „Естествено има и неверие, и апатия заради всичките лъжи, които изговориха дадени политически субекти и не спазиха своите обещания“, допълни той.

От хилядите срещи, които е провел по време на кампанията, Георгиев е направил извода, че „хората са разочаровани от лъжите на управляващите и на политическия елит като цяло, който управляваше през последните 30 години държавата ни".

Ако изборите бяха в есенни месеци, „аз съм сигурен, че ние от „Възраждане“, щяхме да сме втора политическа сила“, каза народният представител.

Георгиев изрази съмнение относно евентуален отлив от гласове и симпатизанти на партията му към новата формация в парламента – „Величие“, „защото те тепърва трябва да се докажат в Народното събрание, а там е доста трудно“. В коментар той допусна хипотеза, че „Величие“ "е поредната партия, създадена от Посолството, за да спре възхода на „Възраждане“.

Очакванията към партия му в новия, 50-и парламент, трябва да са „по много от същото, тоест ние ще отстояваме позициите на българския народ и българската държава такива, каквито ги виждаме“, подчерта Георги Георгиев.

Той прогнозира, че има шанс да бъде съставено правителство, но то ще е „поредното, което дърпа държавата ни все по-надолу“.

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Георги Димитров

Георги от "Паисий" участва в международно състезание по английски

Петнадесетгодишният Георги Димитров от Кърджали ще участва в престижното международно състезание по английски Kangaroo Global Linguistics. Той е един от четиримата български ученици, успешно преминали втория кръг на надпреварата, класирани за големия финал в Солун, Гърция. Ученикът от СУ "Отец Паисий" Кърджали ще има възможност да покаже знанията..

публикувано на 04.10.24 в 12:23
Беркант Барзат

РИК назначи всички СИК, веднага започнаха замени

Две са подадените жалби в Районната избирателна комисия в Кърджали от началото на предизборната кампания. Те са от една и съща политическа формация и се отнасят за неправомерно поставени агитационни материали. Това потвърди за Радио Кърджали председателят Беркант Барзат. Жалбите са проверени от членове на РИК, очаква се на следващо заседание..

публикувано на 03.10.24 в 18:06

Дискутират психичното здраве на подрастващите в Кърджали

Нараства употребата на наркотични вещества сред младите хора в Кърджали , смята д-р Сезгин Бекир. Те се използват като стратегия за справяне с тревожността и депресията. Проблемът е, че се синтезират н ови и нови синтетични вещества, които са общодостъпни, коментира той.  За съжаление, центровете за лечение на зависимости са далеч от..

публикувано на 03.10.24 в 11:33

Иванка Караколева: КНСБ настоява Конвенция 190 да бъде ратифицирана

КНСБ настоява Конвенция 190 да бъде ратифицирана и да се въведат нейните изисквания в текущото българско трудово законодателство. Конвенцията е на международната организация на труда и е за премахване на насилието и тормоза в областта на работното място.  "До момента ние нямаме ясна дефиниция за насилие и тормоз на работното място. Тоест..

публикувано на 02.10.24 в 16:02

Беркант Барзат: Трудна задача ще се окаже назначаването на СИК

РИК-Кърджали регистрира кандидат за депутат от листата на парламентарно представена политическа партия, на който по-рано отказа регистрация. Това стана след намесата на ЦИК.  "Отказахме регистрация заради това, че не е живял в последните 18 месеца в България - такава информация излезе в справката, която направихме. Те обжалваха и ЦИК отмени нашето..

публикувано на 30.09.24 в 18:01

Мисия екскурзовод: Веселина Кючукова и съпругът й - от студентската любов до туристическите маршрути

Веселина Кючукова и съпругът й Георги са от малкото сертифицирани екскурзоводи в областта.  Запознават се като студенти по време на археологически разкопки.  Любовта им прераства в семейство с двама сина. По повод 27 септември, обявен за Световен ден на туризма, с Веселина Кючукова си говорим за туризъм, достатъчна ли е рекламата,..

публикувано на 27.09.24 в 15:57