Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

26 души са допуснати до втори етап на обявените конкурси за образователни институции в областта

Ангелина Костова: Най-много са кандидатите за директор на училище извън Кърджали

26 кандидати са допуснати до втория етап на конкурса за директори на училища в област Кърджали. Те ще се борят за 15 директорски места в основни и средни училища и професионални гимназии. Общо подаденият брой заявления до крайния срок е 32. Това съобщи за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова.

 „След изтичане на срока за приемане на документи, следващите два дни комисията заседава и от  всички подадени заявления има само 1 кандидат, който не е допуснат поради липса на документ, изискуем в споменатите в наредба 16. Всички други кандидати, подали заявления, са допуснати в конкурс, уведомени са вече писмено по имейл адреси“, обясни Ангелина Костова.

Тя уточни, че разликата в броя на подадените заявления – 32, и допуснатите кандидати – 26, идва от факта, че някои са кандидатствали за директорския пост в повече от едно училище.

„Най-силен интерес има за средните училища, но най-голям брой кандидати има за средно училище, което е извън община Кърджали. По двама-трима кандидати има за средните училища в град Кърджали. За професионалните гимназии също има някъде има по двама кандидати“, каза Ангелина Костова.

За десет основни училища няма подадени заявления за участие в конкурсите за директори и там процедурата е прекратена със заповед от РУО-Кърджали.

Допуснатите във втория етап ще полагат тест, който ще се проведе на 3 септември.

„След проверка на решените тестове тези, които са преминали успешно първия етап от втората част, ще започнем с интервютата, които са на по-късен етап. Знаем, че по наредба те могат да се проведат не по-рано от два дни след оповестяване на резултатите от писмения изпит тест. Тоест след 9 септември, може би от 10-ти ще започне втората част на конкурса“, обясни Ангелина Костова.

Тя изрази надежда, че за първия учебен ден 15 септември всички училища, за които има обявени конкурсни процедури, ще имат нови директори.

Подробности за директорските конкурси и за втория поправителен държавен зрелостен изпит по предмет по избор може да чуете в прикачения файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Беркант Барзат

РИК назначи всички СИК, веднага започнаха замени

Две са подадените жалби в Районната избирателна комисия в Кърджали от началото на предизборната кампания. Те са от една и съща политическа формация и се отнасят за неправомерно поставени агитационни материали. Това потвърди за Радио Кърджали председателят Беркант Барзат. Жалбите са проверени от членове на РИК, очаква се на следващо заседание..

публикувано на 03.10.24 в 18:06

Дискутират психичното здраве на подрастващите в Кърджали

Кръгла маса по повод Международния ден на психичното здраве се организира на 4 октомври в Кърджали с участието на медицински специалисти, училищни педагози, лекари и гост лекар детски клиничен психолог. Тя ще се състои в конферентната зала на хотел Кърджали от 10 часа, а организатор е Общинският съвет по наркотични вещества. Повече по..

публикувано на 03.10.24 в 11:33

Иванка Караколева: КНСБ настоява Конвенция 190 да бъде ратифицирана

КНСБ настоява Конвенция 190 да бъде ратифицирана и да се въведат нейните изисквания в текущото българско трудово законодателство. Конвенцията е на международната организация на труда и е за премахване на насилието и тормоза в областта на работното място.  "До момента ние нямаме ясна дефиниция за насилие и тормоз на работното място. Тоест..

публикувано на 02.10.24 в 16:02

Беркант Барзат: Трудна задача ще се окаже назначаването на СИК

РИК-Кърджали регистрира кандидат за депутат от листата на парламентарно представена политическа партия, на който по-рано отказа регистрация. Това стана след намесата на ЦИК.  "Отказахме регистрация заради това, че не е живял в последните 18 месеца в България - такава информация излезе в справката, която направихме. Те обжалваха и ЦИК отмени нашето..

публикувано на 30.09.24 в 18:01

Мисия екскурзовод: Веселина Кючукова и съпругът й - от студентската любов до туристическите маршрути

Веселина Кючукова и съпругът й Георги са от малкото сертифицирани екскурзоводи в областта.  Запознават се като студенти по време на археологически разкопки.  Любовта им прераства в семейство с двама сина. По повод 27 септември, обявен за Световен ден на туризма, с Веселина Кючукова си говорим за туризъм, достатъчна ли е рекламата,..

публикувано на 27.09.24 в 15:57
Снимка Фейсбук

Не подценявайте запотяването на стъклата в автомобила, това може да е предпоставка за катастрофа

Есента настъпи, с нея идват и дъждовете, а  с тях и един много неприятен, даже досаден проблем, който може и да е опасен, а именно - запотяването на стъклата на автомобила. Наглед може и да се стори за някого маловажно, но знаем, че  понякога малкото камъче може да преобърне каруцата, защото и запотяването на стъклата може да  създаде предпоставка..

публикувано на 24.09.24 в 13:48