Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ресми Мурад: Поне осем кадри на ДПС са уволнени заради подкрепата си към Ахмед Доган (видео)

Шестима служители на общинската администрация в Кърджали, директорът на "Социално подпомагане" в Ардино и заместник-кмет на община Черноочене са уволнени заради подкрепата си за почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Това обяви за Радио Кърджали областният лидер на ДПС Ресми Мурад.

"От началото на месеца насам са уволнение кадри на Движението за права и свободи, подкрепящи доктор Ахмед Доган, в област Кърджали. Това силно прави впечатление в Община Кърджали, където са уволнени доста служители, които подкрепят доктор Доган", обяви Ресми Мурад.

Сред тях са директор на Център за социални услуги, психолог в Дневен център за деца с увреждания, главен  специалист в отдел "Кадастър и регулация", младши експерт в отдел "Управление на общинската собственост" в община Кърджали, главен инспектор в Държавната агенция за метрологичен надзор, както и съпруга на активист на Движението. 

"Също има уволнени служители в община Ардино - Зюлфие Ибрямова, която е директор на Дирекция "Социално подпомагане", и в община Черноочене - Ферхад Ферхад, който беше заместник-кмет. Всичко това ни води до мисълта, че това е тенденциозно. Това са репресии към активисти на Движението за права и свободи, които подкрепят почетния председател доктор Ахмед Доган", каза Ресми Мурад.

Той припомни, че Областният съвет на партията излезе преди дни с нарочна декларация по този повод, в която изразява "своето възмущение от бруталните уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху и представители на бизнеса в област Кърджали". 

В декларацията се казва още: "ДПС винаги е спазвало принципа съревнованието на идеи и политики да бъде единствено и само на политическия терен и в името на хората. Именно това е формулата, с която се измерва доверието на избирателите през всичките тези години в общините от област Кърджали, ръководени от ДПС. За съжаление през последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции. Областният съвет на ДПС осъжда подобни практики на самозабравили се политици, лишени от управленско поведение, застава твърдо и изразява безрезервна подкрепа към всички уволнени служители."


По публикацията работи: Станислава Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Беркант Барзат

РИК назначи всички СИК, веднага започнаха замени

Две са подадените жалби в Районната избирателна комисия в Кърджали от началото на предизборната кампания. Те са от една и съща политическа формация и се отнасят за неправомерно поставени агитационни материали. Това потвърди за Радио Кърджали председателят Беркант Барзат. Жалбите са проверени от членове на РИК, очаква се на следващо заседание..

публикувано на 03.10.24 в 18:06

Дискутират психичното здраве на подрастващите в Кърджали

Кръгла маса по повод Международния ден на психичното здраве се организира на 4 октомври в Кърджали с участието на медицински специалисти, училищни педагози, лекари и гост лекар детски клиничен психолог. Тя ще се състои в конферентната зала на хотел Кърджали от 10 часа, а организатор е Общинският съвет по наркотични вещества. Повече по..

публикувано на 03.10.24 в 11:33

Иванка Караколева: КНСБ настоява Конвенция 190 да бъде ратифицирана

КНСБ настоява Конвенция 190 да бъде ратифицирана и да се въведат нейните изисквания в текущото българско трудово законодателство. Конвенцията е на международната организация на труда и е за премахване на насилието и тормоза в областта на работното място.  "До момента ние нямаме ясна дефиниция за насилие и тормоз на работното място. Тоест..

публикувано на 02.10.24 в 16:02

Беркант Барзат: Трудна задача ще се окаже назначаването на СИК

РИК-Кърджали регистрира кандидат за депутат от листата на парламентарно представена политическа партия, на който по-рано отказа регистрация. Това стана след намесата на ЦИК.  "Отказахме регистрация заради това, че не е живял в последните 18 месеца в България - такава информация излезе в справката, която направихме. Те обжалваха и ЦИК отмени нашето..

публикувано на 30.09.24 в 18:01

Мисия екскурзовод: Веселина Кючукова и съпругът й - от студентската любов до туристическите маршрути

Веселина Кючукова и съпругът й Георги са от малкото сертифицирани екскурзоводи в областта.  Запознават се като студенти по време на археологически разкопки.  Любовта им прераства в семейство с двама сина. По повод 27 септември, обявен за Световен ден на туризма, с Веселина Кючукова си говорим за туризъм, достатъчна ли е рекламата,..

публикувано на 27.09.24 в 15:57
Снимка Фейсбук

Не подценявайте запотяването на стъклата в автомобила, това може да е предпоставка за катастрофа

Есента настъпи, с нея идват и дъждовете, а  с тях и един много неприятен, даже досаден проблем, който може и да е опасен, а именно - запотяването на стъклата на автомобила. Наглед може и да се стори за някого маловажно, но знаем, че  понякога малкото камъче може да преобърне каруцата, защото и запотяването на стъклата може да  създаде предпоставка..

публикувано на 24.09.24 в 13:48