Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на Антарктика в Софийския университет с гост Христо Пимпирев

Снимка: Facebook / Sofia University

Ден на Антарктика ще се проведе на 11 април от 10:00 часа в аулата в Ректората в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Организатор на събитието е Геолого-географският факултет на университета и е по случай 60-ата годишнина на факултета. 

Председателят на Българския антарктически институт проф. д-р Христо Пимпирев ще разкаже за романтичните години в българските антарктически изследвания. Златил Вергилов ще разкаже за премеждията по време на първата българска експедиция през 1987/88 година. Гл. ас. д-р Дочо Дочев ще разкаже за българските палеонтоложки изследвания на остров Ливингстън. Ще има и още много други интересни и вълнуващи разкази.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България трябва да е готова за всички сценарии в Близкия изток

Трябва да сме готови за най-лошия сценарий, защото обстановката ескалира след директната атака на Иран срещу Израел, заяви министърът на отбраната Атанас Запрянов пред БНТ. "Имаме стъпки на отговор, което е следваща ескалация", подчерта..

публикувано на 04.10.24 в 10:50

По съседски: Събития с балкански адрес

Премиерът на РСМ: Няма да се отклоним от членството в ЕС, но няма да лъскаме обувки Правейки оценка на първите 100 дни на кабинета си, македонският премиер Християн Мицкоски отчете, че правителството се е справило решително с..

публикувано на 04.10.24 в 10:05
есен

В края на седмицата идват дъждове, има жълт код за силен вятър в 4 области

В петък , 4 октомври, минималните температури ще са между 10 и 15°, в София 13°. Максималните ще достигат от 26 до 31°, в столицата ще е 28°. През деня в Централна и Източна България ще е слънчево. На запад облачността ще се увеличава и след обяд..

публикувано на 03.10.24 в 19:45