Слушайте!

България ще подпише споразумение в областта на сигурността с Украйна

Министерският съвет одобри подписването на Споразумение за сътрудничество в областта на сигурността между България и Украйна и присъединяването на страната ни към представения по време на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли "Компакт за..

публикувано на 02.10.24 в 17:30

До края на годината САЩ и България отново ще проведат стратегически диалог

Служебният външен министър Иван Кондов се срещна в САЩ с Джон Бас, и.д. подсекретар по политически въпроси в Държавния департамент. Двете страни са споделили желание следващата сесия на стратегическия диалог между България и САЩ да се проведе до..

публикувано на 01.10.24 в 14:28

Румен Радев: Прекъсването на насилието в Близкия Изток изисква усилия на международната общност

Най-важна задача към момента е да бъде осигурено безопасното завръщане от Ливан на всички български граждани, които искат да бъдат евакуирани. Това каза пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев.  89 българи бяха евакуирани от Ливан с..

публикувано на 01.10.24 в 14:08

Държавата подготвя евакуация на българските граждани в Ливан

Започва подготовката за поетапна евакуация по въздух на българските граждани, заявили желание да напуснат Ливан. Решението беше взето на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев среща в Министерския съвет с с участието на представители на..

публикувано на 29.09.24 в 15:29
Андрей Ковачев

Страните от Западните Балкани трябва да си напишат домашното, ако искат да влязат в ЕС

Не е необходим посредник за отношенията между България и Северна Македония , каза пред БНР евродепутатът Андрей Ковачев по повод предложението на унгарския премиер Виктор Орбан да посредничи между София и Скопие. Служебният премиер заяви, че..

публикувано на 29.09.24 в 13:54

Димитър Главчев свиква извънредна среща за извеждането на българите от Ливан

На среща в Министерския съвет, свикана от служебния премиер Димитър Главчев, ще бъдат обсъдени мерките, които страната ни предприема за безопасното извеждане на българите от Ливан, съобщи правителствената пресслужба. Ще участват представители на..

публикувано на 29.09.24 в 11:26
Димитър Главчев

Работна група в МВнР работи за извеждането на българите от Ливан

По повод ескалацията на ситуацията в Близкия Изток и най-вече в Ливан служебният министър-председател Димитър Главчев и външният министър Иван Кондов са в постоянна връзка, съобщиха от външното ни министерство. МВнР: Българите да не предприемат..

публикувано на 28.09.24 в 17:13
Илияна Йотова

Илияна Йотова пожела на избирателите да помнят края на 50-ия парламент и да направят достоен избор

Петдесетото Народно събрание приключи по начин, който е преди всичко много обиден за нас, българските граждани , коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в Маджарово, където се състоя националното поклонение “Ден на тракийската памет” на мемориалния..

публикувано на 28.09.24 в 15:23
Рая Назарян

Рая Назарян ще свика извънредно заседание на парламента при желание на 1/5 от депутатите

Председателят на Народното събрание Рая Назарян ще свика извънредно заседание, ако една пета от депутатите предложат конкретни теми и точки. В Кюстендил, където е гост на Празника на плодородието, Рая Назарян уточни, че правилникът й позволява..

публикувано на 28.09.24 в 14:43
Абдула Бухабиб и Иван Кондов

Външният министър увери ливанския си колега, че България няма нищо общо с взривените пейджъри

На кратка среща в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк служебният външен министър Иван Кондов е запознал Абдула Бухабиб – министър на външните работи и имиграцията на Ливан, с резултатите от разледването, извършено от българското правителство..

публикувано на 28.09.24 в 09:20