Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крос „Златна есен“

Архив 2023 г.
Снимка: Радио Шумен

Традиционният лекоатлетически крос „Златна есен“ за ученици от 3 до 12 клас ще се проведе на 3 октомври (четвъртък) в Градската градина. След официалното откриване в 9:30 часа предстои съобщаване на стартовете по възраст и ще се постави началото на спортната надпревара. Състезанието се организира от ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“, със съдействието на община Шумен и спортен клуб по лека атлетика „Шумен“. Заявки за участие се приемат на място, в деня на кроса, до 09:10 часа.

Дължината на една малка обиколка за най-малките участници от 3-4 клас е 250 метра, за учениците от 5-6 клас и 7-8 клас – 500 метра. Девойките във възрастовата група от 9 до 12 клас също ще бягат 500 метра, а за юношите дължината е 1000 метра. За да се избегне струпването на много ученици на едно място, стартовете за различните възрастови групи ще бъдат през 20 минути.

Награждаването на победителите ще се състои след приключване на бягането във всички възрастови групи. Крайното класиране е индивидуално и отборно. Класиралите се до шесто място във всяка възрастова група ще получат предметни награди, а първите трима състезатели ще бъдат отличени с медали. При отборите ще бъдат връчени три купи – за начални, основни и за средни училища и още три – за учебните заведения с най-масово участие в лекоатлетическия крос.


По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Капачки за бъдеще" в Шумен

Община Шумен благодари на гражданите, институциите и фирмите, които работят съвместно в кампанията „Капачки за бъдеще“. Тази събота, 5 октомври, предстои следващото събиране на капачки в часовете от 10:00 ч. до 14:00 ч. на адрес ул. „Васил Левски“ №6. През последната седмица общината предаде събраните до този момент от служителите ѝ над 1,7 тона..

публикувано на 04.10.24 в 16:12
Снимката е илюстративна

Разширяват синята зона в Шумен

Обмисля се разширяването на зоната за временно платено паркиране в Шумен. Това каза в ефира на Радио Шумен Николай Колев – директор на общинското предприятие „Общински жилища и имоти“. „Зоните за паркиране са все по-натоварени, особено районите около площад "Кристал" и общината и са нужни повече паркоместа", каза той. "За да се стигне до..

публикувано на 04.10.24 в 15:22

Приз за проф. Ана Димова

Проф. Ана Димова получи годишната награда на Съюза на преводачите в България. Тя й е присъдена за цялостната й дейност и за изключителния й принос като германист.  Проф. Димова е основател и дългогодишен ръководител на катедрата по немска филология в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. В момента основната част на катедрата..

публикувано на 04.10.24 в 14:40

Полицията предупреждава

Опазване на имуществото и предпазване от различни видове измами са били темите, обсъждани с жителите на новопазарското село Върбяне. Това е станало на среща с началника на полицейското управление в Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов.  По време на изнесения прием жителите на Върбяне споделиха, че нямат нерешени проблеми, свързани с работата на..

публикувано на 04.10.24 в 12:54

Иззеха колите на трима пияни

Полицията прибра леките автомобили на трима пияни водачи, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Първият случай е с 3 7-годишен неправоспособен водач. Проверката била извършена вчера на обяд в село Мадара. Водачът бил с лек автомобил Алфа „Ромео“ с шуменска регистрация. Не представил свидетелство за управление и бил във видимо нетрезво..

публикувано на 04.10.24 в 11:57

Газова бутилка се взриви

Газова бутилка се взриви вчера сутринта в село Вехтово. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пожар в къщата на 80-годишен мъж е получен около 10:00 часа на 3 октомври. Към адреса е насочен екип на пожарната в Шумен. На място огнеборците установили, че пламъците тръгнали след изтичане на газ от туристическа бутилка. Мъжът я запалил и..

публикувано на 04.10.24 в 11:16

Моторист пострада тежко

20-годишен мъж от Шумен е с опасност за живота след пътнотранспортно произшествие, станало в чера следобед по пътя Шумен - Карнобат, близо до село Ивански. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 16:00 часа водач на мотоциклет "Сузуки" загубил контрол, ударил се в пътен знак и паднал вдясно от пътя. Пострадалият е откаран с екип на спешна..

публикувано на 04.10.24 в 10:59