Лемурите са един от най-застрашените животински видове

Четвърти октомври е Световен ден за защита на животните

Четвърти октомври е Световен ден за защита на животните. На тази дата човечеството поглежда към дивите обитатели на планетата.  От години редица природозащитни организации призовават за повишено внимание заради климатичните промени, повишаването на..

публикувано на 04.10.24 в 06:20

Поетът с черен колан по джудо Пейо Мариновски с нова книга "Храна за душата"

Пейо Мариновски е поет, работи в сферата на компютърните технологии и притежава черен колан по джудо и самбо. На 17 октомври предстои премиерата и на новата му книга "Храна за душата". На събитието ще свири Стефчо, познат на публиката от формата..

публикувано на 03.10.24 в 19:17

Животни и птици от българска семейна ферма са холивудски актьори

Животни и птици от семейната ферма на Андрей и Христина Андрееви в Липник, около Разград се снимат от няколко месеца в холивудски продукции. Семейството започва да отглежда животни, заради своята дъщеричка. Следва и предложение на приятеля и..

публикувано на 03.10.24 в 18:23

Старозагорска болница светва в зелено в подкрепа на донорството

Сградата на Болница „Тракия“ – Център в сърцето на Стара Загора ще засияе в зелено във вечерните часове на съботния 5 октомври. Болницата ще бъде осветена от 35 ярки прожектора в знак на подкрепа за донорството и трансплантацията на органи, които..

публикувано на 03.10.24 в 17:32

Обявиха началото на деветото издание на Националния конкурс за рисунка „Моят празник"

Старт на деветото издание на Националния конкурс за рисунка „Моят празник" обявиха днес неговите организатори - Център за подкрепа за личностно развитие и Община Стара Загора. Крайният срок за предаване на художествените творби е 4 ноември 2024 г.,..

публикувано на 03.10.24 в 15:54

Пуснаха под домашен арест кмета на община Минерални бани

Окръжният съд в Хасково пусна под домашен арест кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер. Той е обвинен за участие в организирана престъпна група със сина си Али Али и служителя на общината Байрям Иляз. Те също бяха освободени с по-леката мярка "домашен..

публикувано на 03.10.24 в 15:52

Пътят от гетото към успеха минава през знанието

Отиваме в община Николаево, за да ви разкажем за нещо, което е много полезно на местните хора. Това е Социалният център за интегрирани услуги.  Мястото е създадено с норвежко финансиране и има за цел да помогне на местното ромско население да се..

публикувано на 03.10.24 в 14:22

Испанец е новият треньор на "Берое"

Испанецът Хесус Урибесалго е новият старши треньор на "Берое". Това съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. Хосу Урибе, както е наричан в родината си, е роден на 25 април 1969 в Хихон, Испания. Най-много мачове - 70, има начело..

публикувано на 03.10.24 в 13:23

Георги Кирилов: Надявам се да се представим силно в Стара Загора срещу "Локомотив"

"Победихме в последния си мач тима на "Верея" като домакини с 4:2. През първата част имаше сякаш от наша страна подценяване на съперника и резултата набързо стана 0:2. Второто полувреме обаче отборът ни определено заигра както трябва и успяхме набързо..

публикувано на 03.10.24 в 13:15

В Ямбол откриват обновената с дарения Брънекова къща

На 4 октомври, петък, официално ще бъде разкрита обновената фасада на емблематичната Брънекова къща в Ямбол, съобщиха от общинския пресцентър. Началото на церемонията е от 11:30 часа. Тогава ще бъдат отбелязани 108 години от гибелта на бележития общественик..

публикувано на 03.10.24 в 12:42