Зам.-кметът Надежда Чакърова: Книгата „Кметовете на Млада Загора” е завладяващ пример и вдъхновение за младите в Стара Загора

„В Община Стара Загора се радваме, че в навечерието на празника на града ни се сбъдна една мечта - реализацията на книгата „Кметовете на Млада Загора“. Идеята, чрез осъществяването на подобни инициативи, е младите хора да натрупат ценния капитал, който..

публикувано на 04.10.24 в 09:40

Поредна вандалска проява в гробищата в Ямбол

Сигнал за поредна вандалска проява в ямболските гробища е подаден в полицията. От общината предвиждат поставянето на видеонаблюдение, за да бъде ограничено влизането в нощните часове на територията на гробищния парк. Само преди дни мраморна..

публикувано на 04.10.24 в 09:33
Мартин Кръстев, победител от миналогодишното издание на конкурса Веселин Ханчев, с премиера на първата му стихосбирка

92 млади поети събира под Липите националният конкурс "Веселин Ханчев"

92 млади дарования очакват преценката на журито кой сред тях е най-талантливият участник в Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ 2024.   Емблемата на Есенните литературни дни в Стара Загора ще отбележи 41-ото си поредно издание...

публикувано на 04.10.24 в 08:40
Джон Винсънт Атанасов (1903 – 1995) и реплика на електронния компютър на Атанасов-Бери

Навършват се 121 години от рождението на Джон Атанасов, днес е кулминацията на честванията

Кулминацията на събитията, посветени на 121-та година от рождението на Джон Атанасов ще бъде днес  в Ямбол и село Бояджик, откъдето са родовите корени на Бащата на компютъра.  Днес  се навършват 121 години от рождението на Джон Винсент Атанасов, чийто..

публикувано на 04.10.24 в 07:21

Слънчево с летни температури на изток, облачно - на запад

Днес над източната половина от страната ще бъде предимно слънчево, а над западната облачността ще е предимно значителна, гласи прогнозата на НИМХ.  След обяд и през нощта на места в Западна България ще има валежи от дъжд.  Ще духа умерен, близо до..

публикувано на 04.10.24 в 06:46
Лемурите са един от най-застрашените животински видове

Четвърти октомври е Световен ден за защита на животните

Четвърти октомври е Световен ден за защита на животните. На тази дата човечеството поглежда към дивите обитатели на планетата.  От години редица природозащитни организации призовават за повишено внимание заради климатичните промени, повишаването на..

публикувано на 04.10.24 в 06:20

Поетът с черен колан по джудо Пейо Мариновски с нова книга "Храна за душата"

Пейо Мариновски е поет, работи в сферата на компютърните технологии и притежава черен колан по джудо и самбо. На 17 октомври предстои премиерата и на новата му книга "Храна за душата". На събитието ще свири Стефчо, познат на публиката от формата..

публикувано на 03.10.24 в 19:17

Животни и птици от българска семейна ферма са холивудски актьори

Животни и птици от семейната ферма на Андрей и Христина Андрееви в Липник, около Разград се снимат от няколко месеца в холивудски продукции. Семейството започва да отглежда животни, заради своята дъщеричка. Следва и предложение на приятеля и..

публикувано на 03.10.24 в 18:23

Старозагорска болница светва в зелено в подкрепа на донорството

Сградата на Болница „Тракия“ – Център в сърцето на Стара Загора ще засияе в зелено във вечерните часове на съботния 5 октомври. Болницата ще бъде осветена от 35 ярки прожектора в знак на подкрепа за донорството и трансплантацията на органи, които..

публикувано на 03.10.24 в 17:32

Обявиха началото на деветото издание на Националния конкурс за рисунка „Моят празник"

Старт на деветото издание на Националния конкурс за рисунка „Моят празник" обявиха днес неговите организатори - Център за подкрепа за личностно развитие и Община Стара Загора. Крайният срок за предаване на художествените творби е 4 ноември 2024 г.,..

публикувано на 03.10.24 в 15:54