Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът изслуша свидетелите по делото "Дебора" и пак пусна Георгиев под домашен арест

На днешното заседание по делото пловдивският Районен съд определи по-лека мярка за неотклонение "домашен арест" на Георги Георгиев, обвинен по случая "Дебора". Предишното определение беше протестирано от прокуратурата на горна инстанция и мъжът бе върнат в ареста.  Мотивът сега е, че ключовият свидетел, на когото е можело евентуално да се повлияе, днес вече е дал показания.

Основният свидетел на прокуратурата по делото "Дебора" е таксиметров шофьор. Според обвинението той е откарал обвиняемия Георги Георгиев на адреса, където е срещнал Дебора. 

Свидетелят обаче твърди, че не помни на кой точно адрес е отвел Георгиев и е научил адреса от полицията по-късно. Това каза адвокатът на Георгиев в почивката на днешното дело в Районния съд. 
Според Петко Кънев това сериозно подкопава тезата на обвинението. 
С предиобедното заседание, което се гледа при закрити врата, приключи изслушването на свидетелите по процеса.

Преди началото на заседанието Дебора Михайлова коментира, че е била притеснена заради изменението на мярката на Георгиев:

Радвам се, че вече всичко е, както трябва да бъде, каза тя.

Няколко часа по- късно съдът отново постанови домашен арест за обвиянемия Георги Георгиев. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени