Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съпругът ми не е престъпник, категорична е тя

Биршен Ибрямова: С това няма да се приключи, до изборите има още 20 дни

Кой ще е следващият? - пита съпругата на Джейхан Ибрямов

| Интервю
Биршен Ибрямова
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Ще продължа моята гладна стачка до освобождаването на съпруга ми. Ще го правя до тогава, докато ми стигат физическите сили.

Това заяви пред БНР съпругата на независимия депутат Джейхан Ибрямов – Биршен. Кандидат-депутатът е задържан за 72 часа под стража, след като снеха имунитета му. От становището, с което председателят на парламента Рая Назарян разрешава свалянето на имунитета му, става ясно, че му е повдигнато обвинение за търговия с влияние и има описан конкретен случай за получаване на 100 хил. белязани лева.

Биршен Ибрямова е изкарала нощта пред сградата на бившия Партиен дом заедно с няколко души от младежката организация. Тя заяви, че се чувства подкрепена: "Нито за миг не ме оставят колегите". И заяви категорично, че твърденията на прокуратурата не са верни. "Моят съпруг не е престъпник", подчерта тя.

"Знам, че с това няма да се приключи. До края на изборите има още 20 дни", коментира Ибрямова и каза, че ѝ е интересно кой ще е следващият.

"Не искам среща с хората на властта. Това, което имам да им кажа, го казвам чрез вас, докато все още мога", посочи тя и изказа мнението си, че в най-скоро време на журналистите ще им бъде забранено да разговарят с нея.

От 4 месеца сме подложени на репресии и обществеността отказва да ни чуе, обяви Ибрямова в предаването "Преди всички".

По думите ѝ твърденията за взети пари не са доказани по никакъв начин. Тя няма обяснение и за твърденията за влияние на съпруга ѝ в Министерството на отбраната.

"За мен беше изненадващо защо иззеха два мои тефтера, при положение, че изрично казах, че са мои, а не на съпруга ми, а също и документите, които по никакъв начин не касаят съпруга ми. Извън това, не иззеха нищо, което да е в лично притежание на съпруга ми", декларира Биршен Ибрямова. Тя заяви, че няма документи, свързани с Ахмед Доган, които могат да бъдат "интересни в тази война в партията":

"Тази папка с документи са банкови извлечения по движение на сметки на г-н Доган, които официално от банката също могат да бъдат видени".

"Сигналът за колегите и съпартийците, че нещо нередно се случва, може би беше с моето уволнение, защото докато за другите колеги имаше едни формални обяснения – различни причини имаше, недоказуеми и удобни, но за мен нямаше обяснение, защото аз съм секретарка на г-н Доган от 2001 г.", отбеляза също съпругата на Джейхан Ибрямов, която изтъкна също, че с Делян Пеевски е била в професионални отношения преди уволнението ѝ.

Цялото интервю на Силвия Великова с Биршен Ибрямова в предаването "Преди всички" чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени