Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 51-годишна жена от Добрич, нанесла побой на майка си

Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 51-годишна жена от града, нанесла побой на собствената си майка. Задържаната е обвинена за нанесена лека телесна повреда при условията на домашно насилие.
При работата по образуваното досъдебно производство е установено, че на 10 септември пострадалата се е намирала в дома си, заедно със своята дъщеря. Помежду им възникнал битов скандал, който ескалирал във физическо нападение от страна на по-младата жена. Тя започнала да удря 83-годишната си майка по лицето, главата и тялото, като ѝ причинила множество наранявания, отоци и синини. Възрастната жена сама потърсила помощ на ЕЕН 112, като първоначално отказвала да подаде сигнал за случилото се между нея и дъщеря ѝ. По-късно в показанията си признала, че това не е първият случай, при който става жертва на домашно насилие, но до момента не е подавала сигнали за това от страх.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени