Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само за един сезон "Отблизо" отбеляза 50 представления на голяма сцена

Снимка: fb/Отблизо

Започва новият театрален сезон. Любовта към театъра подтиква двама любими актьори - Луиза Григорова и Александър Сано, да създадат продуцентската компания „Break a leg“.

„Много обичаме да играем и не искаме да се ограничаваме само в киното. Видяхме, че след като можем да организираме и създаваме успешни филмови и телевизионни проекти, със сигурност ще се справим да създаваме и театрални проекти“, каза пред Радио София Луиза Григорова.

Минала година стартират с пиесата „Отблизо“, заедно с Любомира Башева и Башар Рахал.

„Тя беше една мечта, за която само сме си говорили, но така и не сме успявали да осъществим. На рождения ден на моя мъж (режисьорът Мартин Макариев), той ни даде куража. Буквално три месеца по-късно бяхме с премиера на голяма театрална сцена. Оттогава досега вече имаме 50 спектакъла на „Отблизо“, добави Григорова.

По думите й, все още част от публиката се смущава от текста, който е написан доста смело.

„В него определено има вулгарен език, да кажем, че е малко по-провокативен и има хора, които приемат, че сякаш ние сме решили така да говорим на сцената. Всъщност това си е оригиналът. Тази година взехме решение да смекчим леко текста и по-провокативните моменти сме ги свели до минимум“, сподели Луиза Григорова.

Следващото представление на „Отблизо“ е на 20 септември в Ботевград, а на 23.09 столичани могат да гледат спектакъла в „Театро отсам канала“.

Следващата пиеса, по която актьорите работят е „И верният отговор е…“, добави актрисата. В нея се говори на диалект, а историята разказва за пернишко семейство, оплетено в любовен триъгълник.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени