Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празнично начало на 60-ия юбилеен сезон на Театър 199 с премиерата на "Тортила флет"

| Интервю
Снимка: Театър "Кредо"

На 28 септември от 20 часа в Театър 199 "Валентин Стойчев" е премиерата на спектакъла на Театър "Кредо" – "Тортила флет", създаден по мотиви от едноименния роман на Джон Стайнбек

"Тортила флет" е първата премиера в юбилейния 60-и сезон на Театър 199. Автор на сценичната адаптация и режисьор на спектакъла е актрисата Нина Димитрова. 

Това е една много карнавално-празнична книга, която е подходяща за този случай, обясни тя пред БНР. По думите ѝ спектакълът напомня посочените от Стайнбек важни неща и казаното от него, че "всичко, което струва само пари, не струва нищо"

"Тези неща, които струват само пари, героите в този спектакъл не ги притежават. Те са скитници, много очарователни, дребни симпатични мошеници, но те са приятели. Всъщност искаме да припомним за важните неща в живота - за приятелството, за свободата и за цената на тези неща, както и за цената на виното, която те най-добре знаят. Това е един спектакъл с дъх на вино, в който се лее много вино. Виното е символ на опиянението от живота такъв, какъвто е - от радостта, от дребните радости, които сме забравили в гоненето на трупане на пари и притежание, забравили сме да се израдваме на нещо много простичко - на чаша вино с приятели, на общуването. Надявам се зрителите след този спектакъл да си припомнят времената, когато не са имали нищо и колко хубаво е било", отбеляза Нина Димитрова.

В предаването "Преди всички" тя разкри и една изненада - в реално време на спектакъла някои от зрителите ще получат и бутилка вино

Цялото интервю на Диана Дончева с Нина Димитрова в предаването "Преди всички" чуйте в звуковия файл. 
По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени