Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест във водната топка срещу "едноличното управление" на председателя

Снимка: Пресклуб "България"

Голяма част от клубовете ни по водна топка готвят протест срещу Управителния съвет и председателя Дарий Дановски. Причинита е, че на последното общо събрание с мнозинство от 11 гласа от общо 19  са били избрани нови органи за ръководство и нов шеф – Николай Атанасов, но те не могат да бъдат вписани заради съдебно обжалване на два от другите клубове. Обвиненията на представителите на недоволните, които дадоха пресконференция в Пресклуб "България", са за еднолично управление от страна на Дановски и на изпълнителния директор Любомир Бонев, плюс нарушения на устава на федерацията и липса на финансова отчетност. 

"Левски подаде искова  молба за отмяна на решенията и те не могат да влязат в сила до приключване на съдебния спор, който може да продължи до 2 години. Последва подобна жалба и от Черно море и съдът за втори път спря вписването в търговския регистър на новото ръководство", обясни адвокат Николай Налбантов.

"Подготвяме писмо до министъра на спорта и ако отново не ни обърнат внимание, сме готови за протест с участието на родители и деца пред министерство на спорта, насочен срещу ръководството на федерацията", заяви главният треньор на ЦСКА Йордан Велинов.

"Наскоро приключи европейското първенство в Бургас, което премина страхотно, благодарение на общината в Бургас. До момента нямаме отговор на питанията за финансов отчет за шампионата. Бюджетът не е малък, а ние сме в затъмнение за какво се изразходват средствата", допълни Велинов.

Едно от обвиненията във връзка с настоящото управление е към изпълнителния директор Любослав Бонев, тъй като прекарва по-голямата част от времето си в Испания. "Любо Бонев живее в Испания и оттам ръководи водната топка, а той трябва да върши оперативната работа, да контактува с ММС и клубовете. Той изпълнява и функцията главен треньор. Треньорската комисия е само на книга", каза Кирил Божков от Контролния съвет към федерацията.

Софийските клубове няма къде да тренират от следващия месец, тъй като договорът с Национална спортна база за басейна на "Дианабад" е прекратен. Новоизбраният председател Николай Атанасов, който не е встъпил в длъжност заради съдебните процедури, се надява разумът да надделее и скандалите да бъдат потушени. "Вярвам че разумът ще надделее и клубовете ще оттеглят жалбите и тази федерация ще се управлява правилно", каза Атанасов.

Още в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени