Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Будьо/Глимт шокира Порто в Лига Европа

Трой Парът бележи от дузпа за АЗ Алкмаар срещу Елфсборг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Будьо/Глимт постигна изключителен обрат, за да победи Порто с 3:2 в турнира Лига Европа. Португалците поведоха резултата още в 8-ата минута с гол на Саму Омородион, но попадения на Каспар Хьог и на два пъти на Йенс Хауге донесоха трите точки на норвежкия тим, който от 51-ата минута бе с човек по-малко на терена, след като Исак Мота получи втори жълт картон.

В 8-ата минута Саму Омородион вкара след хубав удар с глава. Последваха силни минути за Порто, но Омородион и Гонсало Боржеш не успяха да се разпишат. Авансът на "драконите" се задържа само седем минути. Хьог и Хауге комбинириха добре помежду си. Първият стреля от границата на пеналтерията, за да изравни - 1:1.
Пет минути преди края на първата част Будьо стигна до обрата. Улрик Салтнес намери на хубава позиция Хауге, който прати удара си в левия ъгъл.
В 51-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Исак Мота получи втори жълт картон. Въпреки това, 11 минути по-късно Хауге вкара втория си гол в срещата след хубава индивидуална игра.
В 90-ата минута Порто върна един гол чрез Дениз Гюл, който се разписа от близко разстояние. До края на мача "драконите" се опитаха да стигнат до точката, но Будьо се защитаваше добре и започна Лига Европа с победа.

АЗ Алкмаар победи Елфсборг с 3:2. Шведският отбор поведе в 23-ата минута с попадение на Тимъти Оума. Два гола на Рубен ван Бомел донесоха обрата за нидерландците. Симон Хедлунд изравни в 53-ата минута, а успехът за АЗ донесе Трой Парът в 74-ата минута. Той бе точен от дузпа.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени