Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец започна в Лига Европа със загуба

Отборът на Славия Прага надигра с 2:0 състава на Лудогорец в Разград

Отборът на Лудогорец (Разград) започна участието си в основната фаза на футболния турнир Лига Европа с домакинско поражение с 0:2 от чешкия вицешампион Славия (Прага). Гостите стигнаха до успеха с по един гол във всяко полувреме, реализирани от Матей Юрашек в 37-ата минута и от Моймир Хитил в 65-ата.
От този сезон турнирът Лига Европа има нов формат. В единната групова фаза участват 36 отбора и всеки от тях играе по осем мача - четири като домакин и четири като гост срещу различни отбори. Първите осем отбора в крайното класиране се класират за осминафиналите, а следващите 16 влизат в плейофен кръг.
Лудогорец в следващата седмица ще изиграе втората си среща - гостуване на Виктория (Пилзен) - още един чешки съперник.

Българският шампион започна мача доста активно и агресивно, а старши треньорът Захари Сираков започна с двама нападатели и две крила -  Кайо Видал, Рик Джонатан, Руан Круз и Квадво Дуа. И това даде резултат, след като още в 5-ата минута Кайо Видал беше изведен на чиста позиция, но ударът му беше крайно неточен и разочароващ.
В 37-ата минута обаче при първата си добра атака гостуващият отбор поведе в резултата чрез Матей Юрашек. Лудогорци направиха грешка при атаката, топката им беше отнета и разгърната атака от ляво. Томаш Хори с обратен фалц намери забравения на дясното крило Матей Юрашек, който влезе в наказателното поле, завъртя двама бранители и от близо простреля Падт.
Лудогорец можеше да върне едно попадение в края на първата част, когато Франсиско Сон се пребори за топка в наказателното поле на гостите. В крайна сметка Рик стреля и прати топката във вратата, но съдията Брисар от Франция отсъди фаул в атака.
Веднага след началото на второто полувреме Лудогорец опита да върне гола и до 11-ата минута на втората част на два пъти Рик Джонатан стреля. Най-напред обаче Дорли блокира удара, а при повторението бразилското крило би високо в аут.
Опитният чешки отбор доказа класата си и без да прави кой знае колко атаки стигна до втори гол в 65-ата минута. Само пет след като се появи на терена резервният нападател Моймир Хитил се разписа след подаване на Лукаш Провод от ъглов удар.
Чехите можеха да стигнат и до трети гол в 70-ата минута. Ондржей Лингър пропусна сам срещу вратаря Падт, след като изведен от Провод, би в краката на стража.
В 76-ата минута дойде ред и на вратаря Антонин Кински да показва класа, като се наложи да спасява много опасен и техничен удар на Ивайло Чочев до гредата.
В 88-ата минута Руан Круз можеше да затрудни повече вратаря Кински, докато за чехите едно положение имаше Зима.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени