Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от заседанието на СОС, в чийто дневен ред са над 55 доклада

Снимка: Божидар Янев, БНР

Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа 56 доклада на второто си заседание след лятната ваканция, което започва днес в 10:00 ч.

Общинските съветници ще обсъдят предложение за създаване на временна комисия, която да анализира количествата и цените на потребяваната електрическа енергия от Столичната община (СО), както и нейните търговски дружества, предприятия и структури. В доклада се посочва, че общината е един от най-големите консуматори на електрическа енергия в България, а тя се закупува от различни търговци при различни условия и ценови нива, което налага оптимизиране на разходваните средства и постигане на по-добри цени.

На предстоящото си заседание СОС ще разгледа и предложение за частична промяна на структурата и увеличаване на щатната численост на Общинско предприятие „Зоологическа градина - София“ при СО. В доклада има мотивирано предложение за изменение на Правилника за организация на дейността на общинското предприятие, с което да се извърши частична промяна на структурата и увеличаване щатната численост на общинско предприятие с общо пет нови щатни бройки.

Друг доклад, който ще разгледат общинските съветници е свързан със съдържателен обхват, параметри за кандидатстване, изпълнение и отчитане на Столичната програма „Култура“ за 2025 година. Програмата подкрепя развитието на културата, изкуствата и културното наследство в София като ключов фактор за качеството на живот в града и за устойчиво и приобщаващо градско развитие. Тя подкрепя инициативи с доказан принос за развитието, преживяването и разбирането на града, които съдействат за изпълнение на целите на Стратегията „Културата и изкуствата – новата енергия за устойчиво развитие на София“, се посочва в доклада.


По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени