Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор, започва на втора инстанция

Снимка: БГНЕС

Близки на загиналите в катастрофа на столичния булевард "Сливница" през май миналата година Анна-Мария Милчева и Явор Стоянов, както и на подсъдимия Адриан Антонов излязоха пред Съдебната палата, за да отправят своите послания. Днес делото започва на втора инстанция в Софийския апелативен съд.

Десислава Малчева, майка на Ани, заяви пред медиите, че Адриан грубо е нарушил правилата за движение и е карал с много висока скорост, без да направи опит да намали или спре.

"Отправяме апел към всички и към цялото общество, първо, да осъзнаем, че шофирането е отговорност, а не привилегия. И когато се случи такъв инцидент, да има изключително ясни присъди от съдебната власт, присъди, които да бъдат знак към цялото общество такива трагедии да не се повтарят".

Диляна Николова, приятел на семейството на Адриан, подсъдим за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор посочи, че събирането им пред съдебната палата не е протест. Тя отбеляза, че искат да отправят апел към обществото.

"Много неща се изказаха за Адриан, които не са правдоподобни и нямат нищо общо с истината. Идеята ни е, че при все че той направи изключително фатална грешка с фатални последици, да има един диференциран подход към него, защото той нито е бил на амфетамини, нито е бил пиян. Когато е шофирал, той няма нарушения. Още от ареста той изпрати открито писмо към роднините. Той се разкайва, той е съдействал, не е избягал от местопрестъплението, както например хора тип Семерджиев".

На четвърти юли Софийският градски съд осъди на 9 години лишаване от свобода Адриан Антонов, след като на разпоредителното заседание той направи самопризнание и поиска процесът да се води по съкратен ред, а съдът се съгласи. Присъдата му беше намалена с 1/3. Така признатият за виновен беше осъден на 6 години затвор. Три жалби и един протест са подадени срещу присъдата на Адриан Антонов. Така делото ще продължи на втора инстанция.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени