Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запрянов: Черната кутия на катастрофиралия самолет в "Граф Игнатиево" вече е в Чехия

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Атанас Запрянов съобщи, че черната кутия на самолета, който падна през септември край авиобаза Граф Игнатиево, вече е в Чехия и предстои да бъде представен доклада за данните от нея. Кутията ще даде информация за действията на машината и пилотите, но ще се направи и комплексен анализ, посочи военният министър и уточни, че когато бъде направена обективна оценка, тя ще бъде представена пред обществеността.

"Миналата седмица изпратихме екипа, заедно след кутията в Чехия, като ще имаме възможност да получим доклада на комисията. Тъй като прокуратурата и експертната комисия проверяват всички документи и подготовката, организацията, управлението на полети, тоест ще направи комплексен анализ.

Кутията ще даде отговор на въпроса за действието на машината и пилотите. Аз допълнителна съм разпоредил комисия начело с генерал лейтенант Стойков да провери и други въпроси на организацията подготовката на нашите пилоти и във въоръжените сили, и във ВВС в другите бази. За няколко години това е третото произшествие със загуба на хора", коментира Запрянов. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени