Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Сливен затяга контрола над тротинетките

Снимка: Стоян Радев

Двама са пострадали при инциденти с електрически тротинетки в Сливен вчера. За последната седмица са регистрирани седем катастрофи с трима ранени, обобщиха от КАТ-Сливен, като дадоха подробности за установените нарушения на пътя и наложените административни наказания.

По време на специализирана операция са установени 5 непълнолетни момчета да управляват електрически тротинетки в нарушение на Закона за движение по пътищата, за което са санкционирани родителите, съобщи комисар Димитър Кикьов, началник на "Охранителна полиция":

"Същите изказаха възмущение от нашия контрол, което е, смятам, несериозно. Ние предпазваме децата им, а те се възмущават, че ги санкционираме", каза комисар Кикьов.

На родителите са наложени глоби от 150 до 200 лева.

На автомагистрала "Тракия" през почивните дни са засечени с полицейска камера два автомобила да се движат със скорост  от 214 и 221 км/ч., съобщи началникът на КАТ-Сливен главен инспектор Илиян Николов:

"Фрапиращо е, че реално имаме с 80 км/ч.  превишение на разрешената максимална скорост", отбеляза той.

Акцент в работата на полицията и тази седмица остава контролът над придвижването с електрически тротинетки, управлението на автомобили след употреба на алкохол и наркотици и неправилното изпреварване.

По публикацията работи: Иван Славов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени