Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама младежи са задържани за грабеж в село Гара Орешец

Снимка: Радио Видин

Двама младежи, на 16 и 18-годишна възраст, са задържани за грабеж във видинското село Гара Орешец. Престъплението е извършено в местната здравна служба около 04:30 часа на 1 октомври. Извършителите нападнали останалия да пренощува там 53-годишен стоматолог от Белоградчик, като го ударили с метален предмет в лицето. Нападателите отнели чанта в помещението с около 400-500 лева и избягали. 


Криминалистите са задържали 18-годишен от с. Медовница и 16-годишен от с. Гара Орешец. Двамата са приведени в полицейския арест. Установява се съпричастността им към престъпното деяние. Работата на разследващия екип продължава под надзора на прокуратурата. Образувано е досъдебно производство. 


Разследващите установяват съпричастността на двамата задържани и към още едно посегателство, извършено през нощта на 30 септември срещу 1 октомври – кражба на метална каса с документи от пощенската станция в с. Гара Орешец. Касата била намерена с разбита ключалка, без липси, в района на железопътната гара в селото. Оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени